I ren pappa-glede lovte Mark Zuckerberg å donere nesten hele formuen

Facebook-grunnleggeren lover å gi bort 99 prosent av Facebook-aksjene til gode formål.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Palo Alto (NTB): Facebook-grunnlegger Mark Zuckerberg og hans kone Priscilla Chan er blitt foreldre til en liten jente som heter Max. I ren glede lover han å gi bort nesten hele formuen.

De to giftet seg i 2012 og har fortalt for en tid tilbake om tre mislykkede svangerskap. Gleden over at lille Max kom til verden er derfor stor.

I et rørende brev til sin nyfødte datter, forteller Zuckerberg hvor mye hun betyr for dem.

– Moren din og jeg finner ikke ord for å beskrive hvilket håp du gir oss for framtida. Ditt nye liv er fullt av løfter, og vi håper at du blir lykkelig og frisk, slik at du til fulle kan utforske det, skriver han.

Priscilla and I are so happy to welcome our daughter Max into this world!For her birth, we wrote a letter to her about...

Posted by Mark Zuckerberg on 1. desember 2015

Facebook er i dag verdens største sosiale nettverksselskap og har nærmere 1,5 milliarder brukere.

31 år gamle Zuckerberg troner på toppen av selskapet og lover i forbindelse med datterens fødsel å gi bort nesten hele formuen.

– Vi har besluttet å gjøre det lille vi kan for å skape en verden for alle barn. Vi vil gi bort 99 prosent av Facebook-aksjene våre – som i dag er verdt rundt 388 milliarder kroner – i løpet av vår levetid, for på den måten å slutte oss til mange andre som bidrar til å forbedre verden for neste generasjon, skriver han.

Powered by Labrador CMS