Flere medier i Norge har i det siste omtalt svindelforsøkene på Facebook, der man bruker nakne silikondamer eller militærmenn for å lokke nordmenn til å bli venn med dem på Facebook.

Facebook svarer om svindelen: – Hver gang vi setter en stopper for en bestemt atferd, finner svindlerne på noe nytt

– Vi bruker en rekke verktøy for å holde vår plattform fri for spam og svindel, men Facebook er en åpen plattform og arbeidet ender dessverre aldri, forteller Peter Münster som er kommunikasjonssjef for Facebook i Norden.

Denne artikkelen er over to år gammel.

Flere medier i Norge har i det siste omtalt svindelforsøkene på Facebook, der man bruker nakne silikondamer eller militærmenn for å lokke nordmenn til å bli venn med dem på Facebook.

Noen opplever å få flere titalls venneforespørsler fra slike falske profiler i uken. Medier24 omtalte svindelforsøkene i en kronikk der journalist og vaktsjef Erik Waatland skrev:

Facebook vil holdes fri for spam og svindel

Hvorfor drukner vi i venneforespørsler fra nakne damer? Facebook har et sex- og svindelproblem de må løse snarest. Facebook må slå mye hardere ned på falske brukerkontoer med pornografiske profilbilder som har til hensikt å utnytte oss.

Nå svarer Facebook i en e-post til Medier24 der de innrømmer at de er klar over problemet og at det jobbes med.

– Vi bruker en rekke verktøy for å holde vår plattform fri for spam og svindel, men Facebook er en åpen plattform og arbeidet ender dessverre aldri. .

– Vi bruker en rekke verktøy for å holde vår plattform fri for spam og svindel, men Facebook er en åpen plattform og arbeidet ender dessverre aldri. Hver gang vi sette en stopper for en bestemt atferd, svindlere på noe nytt, som vi også sette en stopper for, forteller kommunikasjonssjef Peter Münster i Facebook Norden i en e-post til Medier24.

Videre skriver han at det mest effektive er de mulighetene de tilbyr folk på Facebook er å rapportere mistenkelige profiler, så går Facebook gjennom vurderinger og fjerner alle profiler som ikke representerer en person.

– Svindlere på internett er utspekulert, og det beste man kan gjøre for å beskytte seg er å være forsiktig med hva du klikker på og også bruke verktøyene til å kontrollere hvem som får lov til å ta kontakt med noen som vi gjør tilgjengelig, skriver han.

Avsløre svindelforsøk

I e-posten kommer også Facebook med tips til brukerne sine om hvordan avsløre og forholde seg til svindelforsøk:

  • Facebook om bruk av navn:

For å sikre at folk vet hvem de har kontakt med, ber vi alle om å bruke det samme navnet på Facebook som de bruker til daglig. Facebook kan be deg om å bekrefte at navnet på Facebook-kontoen din er navnet du bruker til daglig. Du kan lese mer om dette her: https://www.facebook.com/help/1090831264320592/?helpref=hc_fnav

  • Facebook rapportering: 

Når det gjelder rapportering har Facebook en rekke funksjoner som gjør at man kan rapportere det videre dersom man mistenker at profilen til vedkommende som har sendt venneforespørselen har en falsk profil.  Du kan lese mer om dette her: https://www.facebook.com/help/306643639690823

  • Facebook om hvordan å beskytte seg:  

Her kan du lese om generelle tips om hvordan man beskytter seg på Facebook: https://www.facebook.com/help/122006714548814?helpref=search&sr=2&query=safety%20tips

Powered by Labrador CMS