Nok en avis stenger kommentar­feltet: – Ikke mulig å ha en saklig debatt om viktige forhold

Fædrelandsvennen stenger kommentarfeltet, men lanserer samtidig en tjeneste som skal erstatte det.

Publisert

Det er sjefredaktør Eivind Ljøstad i Fædrelandsvennen som torsdag skriver i en kommentar at de tar grepet å stenge kommentarfeltet.

Årsaken er at det domineres av personangrep, sjikane og usakligheter, begrunner avisa.

«Det er ingen enkel beslutning vi har tatt. Det er trist å komme til den erkjennelsen at det ikke er mulig å ha en saklig debatt om viktige forhold i samfunnet vårt gående på vår nettavis», skriver sjefredaktøren i kommentaren.

Faksimile fra Fædrelandsvennens nettside.
Faksimile fra Fædrelandsvennens nettside.

Fra før har en rekke norske medier kuttet kommentarfeltet - blant annet Dagbladet, Vårt Land og Nettavisen. Og en rekke andre har tatt grep ved strengere moderering.

Ljøstad forteller i kommentaren at de har forsøkt lenge å holde det åpent, ta grep om å få opp nivået og en rekke andre ting, men:

«Men nå er det altså slutt. Vi merker at kommentarfeltene heller skremmer folk bort fra debatten, enn å invitere dem inn», skriver han.

I kommentaren blir det også klart at de lanserer en ny tjeneste for debatt, der «vanlige folk» kan delta. Her kan alle skrive innlegg ved å legge inn overskrift, ingress, tekst og bilder selv - også blir de gått gjennom, desket og eventuelt publisert av Fædrelandsvennens redaksjon fortløpende.

Powered by Labrador CMS