Faktisk.no-redaksjonen fotografert på et tidligere tidspunkt. Fra venstre: Jari Bakken, Kristoffer Egeberg, Maren Sæbø, Tore Bergsaker, Silje S. Skiphamn, Geir Molnes, Eva Akerbæk og Mina Liavik Karlsen.

DN: Faktisk.no søker 39 millioner i støtte fra staten

Vil utvide staben og lage undervisningsopplegg for ungdomsskolene. 

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Det melder Dagens Næringsliv

Dersom Faktisk.no får seks millioner kroner i årlig driftsstøtte fra Kulturdepartementet, vil det bety en utvidelse av staben på åtte ansatte.

– Hovedutgiften vår er våre ansatte, og jo mer støtte vi får, jo mer penger kan vi bruke på å styrke vår ekspertise, sier Kristoffer Egeberg, ansvarlig redaktør i Faktisk.no til DN. 

Ettersom Faktisk.no distribueres gratis, vil faktasjekknettstedet ikke være aktuelt for produksjonsstøtteordningen. Egeberg håper dermed at den kan komme fra en annen pott – som ikke går på bekostning av andre mediehus, skriver avisa. 

I tillegg til driftsstøtte, har Faktisk.no søkt om 21 millioner kroner over en treårsperiode for å utvikle et undervisningsopplegg om kildekritikk for ungdomsskolene. 

– Vi hadde et møte med kulturminister Trine Skei Grande i september der dette med mediestøtte var hovedtema, men da vi nevnte at vi ønsker å lage et undervisningsopplegg oppfordret hun oss til å sende søknad til Kunnskapsdepartementet med en gang, sier Egeberg til DN.

Faktisk.no får i dag én million kroner i støtte fra hver av de seks eierne: Amedia, Polaris Media, VG; NRK, TV 2 og Dagbladet. 

Les hele saken hos Dagens Næringsliv.

Powered by Labrador CMS