FARMEN 2023: Foran fra venstre: Carla Maria Haringstad, Diana Rooz, Kornelia Kløv og Martin Hals Johannessen. Midten fra venstre: Björk Valnes Atladóttir, Anders Rydning, Erika Ellingsen, Bent Inge Høiland Rundevold, Charlotte Tigerstedt og Bård Kristiansen. Bak fra venstre: Per Georg Johansen, Sebastian Eide, Yassin El Barkani og Kathrine Jakobsen.
Flere av årets Farmen-deltagerne er misfornøyde med lavere premiepott enn i fjor.

Farmen-deltakere føler seg rundlurt av TV 2

– Det er flaut av TV 2, sier en av deltakerne, som reagerer på redusert premiepott.

Publisert Sist oppdatert

Flere av deltakerne i årets Farmen føler seg lurt av TV 2, melder mediehuset selv mandag

Det er premiepengene i realityprogrammet som er kjernen i misnøyen. 

For flere av deltakerne er sinte og skuffet over at de ikke fikk vite akkurat hvor mye de kjempet for å vinne før innspillingen startet.

Årets premiepott er nemlig betydelig mindre enn fjorårets premie. I fjor stakk vinneren av med hytte og bil til en verdi av 1,4 millioner kroner. I år er derimot premiepotten redusert til en verdi på drøyt 500.000 kroner.

Beskjed om den endelige premiepotten ble først gitt til deltakerne i slutten av september.

– Det var mange som reagerte da vi fikk vite premien. Det er flaut av TV 2, sier deltaker Carla Maria Haringstad til TV 2.

Pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, forklarer premie-reduksjonen slik: 

– Sett i lys av den generelle økonomiske situasjonen i samfunnet, er det naturlig at eksterne sponsorer bruker mindre penger enn tidligere på denne type premierer. Vi er likevel fornøyde med at årets premie har en verdi på en halv million kroner. Det er fortsatt en av de høyeste premiene i norske TV-programmer, sier han til TV 2.

Dahl forteller at arbeidet med sponsorene tok lengre tid enn vanlig, og at det er grunnen til at deltakerne fikk senere beskjed.

Årets Farmen-innspilling er avsluttet, og vinneren blir kåret i sesongavslutningen i desember. 

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS