Harald S. Klungtveit er redaktør i Filter Nyheter.

Filter Nyheter gjør alle artiklene sine tilgjengelig for andre medier

Kjører en «Faktisk.no-modell» der alle med avtale kan bruke innholdet deres kostnadsfritt. – Vi tilbyr alle seriøse aktører å publisere vårt stoff med en enkel note om hvem vi er.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Koronakrisen fører til publiseringsmessige endringer for redaksjonen i Filter, som nå jobber iherdig med grundig journalistikk om blant annet koronautbruddet og dets konsekvenser.

Redaksjonen ønsker å nå ut bredere med artiklene sine om viruset.

– Vi tilbyr alle seriøse aktører å publisere vårt stoff med en enkel note om hvem vi er. I Filter tenker vi jo litt annerledes enn i andre mediehus,  så dette er noe vi lenge har sett som en mulig vinn-vinn-løsning for oss, men nå bare gjør vi det, opplyser redaktør Harald Klungtveit til Medier24.

I dag er mediene kjent med en liknende modell fra Faktisk.no, der man kan bygge inn artiklene deres på eget publiseringssystem.

Klungtveit sier at de jobber med å finne en best mulig løsning - slik at også Filters artikler kan benyttes på en tilsvarende måte, men i første omgang er det nok at medier som er interesserte tar kontakt, så finner man en lavterskelmåte å gjøre det på.

– Vi er en liten redaksjon som prioriterer hardt og skal lage artikler som har verdi i mange dager i stedet for nyhetsmeldingene man kan få mange steder. Det tror vi gjør at vårt stoff i denne krise kan være et veldig godt supplement særlig for lokal- eller nisje-medier som føler de mangler forklaring, dybde og en «fot i bakken».

 Redaktøren legger ikke skjul på at det de ønsker tilbake er eksponering for nye lesere - som kanskje vender tilbake til Filter etter å ha lest artiklene andre steder.

– I bunn ligger et oppriktig ønske om å nå ut med grundige og faktadrevet journalistikk i en periode med mange sterke følelser, feilinformasjon og misforståelser.

Powered by Labrador CMS