Harald S. Klungtveit er redaktør i Filter Nyheter.Her på en pressekonferanse i regi av PST på hotellet The Thief på Tjuvholmen i Oslo.
Harald S. Klungtveit er redaktør i Filter Nyheter.Her på en pressekonferanse i regi av PST på hotellet The Thief på Tjuvholmen i Oslo.

Mannen som truet Filter-redaktør Harald Klungtveit: – Dummeste jeg har gjort

Mannen som er tiltalt for å ha truet Harald Klungtveit innrømmer å ha sendt truende tekstmeldinger.

Publisert

Sommeren for snart to år siden ble det kjent at en høyreekstrem var siktet for å ha sendt trusler rettet mot Filter-redaktør Harald Klungtveit og hans familie.

Bakgrunnen var en artikkel Filter hadde publisert, hvor de kartla sentrale medlemmer i den høyreekstreme bevegelsen i Norge.

Her er meldingene som mannen midt i 50-årene bekrefter å ha sendt, ifølge NRK:

«Ring meg nu, ditt SVIN! PeST SVIN! Hils din familie... ACHTUNG! RING NÅ!!! RASEKRIG!»

«Fristen for å ringe meg er nu 23 min. Sitter 5 mim. fra et av dine familiemedlemmer!»

I retten sa mannen i 50-årene:

– Jeg angrer dypt, det er det dummeste jeg har gjort i hele mitt liv. Det er helt galskap det jeg har gjort, jeg beklager det virkelig.

Mannen hevder han var full da han sendte meldingene, og at han er klar for å ta sin straff. Mannen står likevel fast ved at artikkelen var «makkverk» og full av «løgn og tull».

Til NRK sier Klungtveit:

– Tiltalte ville skremme oss fra å dekke de høyreekstreme miljøene han er en del av. Det er veldig alvorlig og må reageres sterkt på, sier Klungtveit.

Dommen i saken faller om en uke, skriver kanalen.

Powered by Labrador CMS