Redaktør Harald S. Klungtveit i Filter Nyheter forteller om nytt spesialmagasin.

Filter Nyheter med eget magasin om sportsvasking

I juli kommer Filter Nyheter med et helt magasin viet til sportsvasking. «Spesialmagasinet er bare avsparket», skriver avisen selv.

Publisert Sist oppdatert

– Sportsvasking er ikke et nytt fenomen. Men 2022 må sies å representere et slags globalt lavmål, med vinter-OL i Kina, fotball-VM i Qatar og både Formel 1-løp og amerikanske wrestlingturneringer i Saudi-Arabia, sier redaktør Harald S. Klungtveit i Filter Nyheter i en pressemelding.

I magasinet som kommer ut i juli skal avisa vise at sportsvasking er mye mer en Qatar-VM, og ramser opp at leserne får møte russiske spioner, golfstjerner, vinteridrettstopper, kinesiske integreringsleire med mer.

– Ikke minst vil vi gjerne pirke litt i Norge og nordmenns rolle. Kan det være at ministre, idrettsledere, utøvere og publikum her hjemme bygger oppunder akkurat de systemene som gjør sport til et verktøy for undertrykkelse og fravær av demokrati? spør Klungtveit.

I satsingen framover vil også snowboard-stjernen Terje Håkonsen og tidligere X Games-sjef Henning Andersen bidra.

– Pessimismen til de to masete idrettsrebellene er forståelig, men debatten kan selvfølgelig ikke stoppe der. Vi håper denne uvanlige utgaven av Filters papirmagasin og den nye digitale satsingen kan løfte diskusjonen like høyt som gradestokken i Doha i fellesferien, sier Klungtveit.

Powered by Labrador CMS