Faksimile av den påklagede artikkelen. Torheim er nummer to fra venstre.

Arrangør mente omtale av nasjonalistkonferanse var usaklig, men PFU frikjenner Filter Nyheter for dekningen

- Det er relevant at klager er avbildet, og han kobles ikke til alle meninger, konstaterer utvalget.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Filter Nyheter omtalte i juni en konferanse med «hvite nasjonalister», som var arrangert av Scandza Forum og Olav Torheim.

Torheim reagerte på omtalen, og klaget til Pressens faglige utvalg med påstander om brudd på flere punkter i Vær varsom-plakaten. Han mener saken strider med reglene om saklighet og omtanke, og reagerer både på bildebruk og tittelbruk.

I klagen mener Torheim at nettavisen tar «ein av fyredragshaldarane sine mest kontroversielle ytringar, tolkar denne i verste meining og presenterar denne tolkingi på ein slik måte at alle som les yverskrifti og ser framsidefotoet vil tenkja at dette er ei meining som Torheim deler».

PFU avviser klagen, og mener omtalen både er rimelig og relevant. Utvalget mener også det er relevant at klager er avbildet til artikkelen, all den tid han er arrangør av konferansen.

Selv om det kan oppfattes som ubehagelig, mener utvalget at vinklingen ikke kobler arrangøren til alle meninger - og at saken tydelig forteller hvilken kontekst han er omtalt i.

Dermed blir avisen «frikjent», og klagen tas ikke til følge: Filter Nyheter brøt ikke god presseskikk. 

Powered by Labrador CMS