Hegnar Media-sjef Trygve Hegnar har får kritikk for at redaksjonene hans ikke har skrevet nok om Hurtigruten-skandalen.

Hegnar avviser at han sensurerte journalistene sine om Hurtigruten: – Ville vært absurd

– Da ville min journalistflokk gjort opprør mot meg, sier Trygve Hegnar til NRK.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Hegnar Media-sjefen og styreleder i Hurtigruten, Trygve Hegnar, nekter for at han har beordret sine journalister i Finansavisen om å skrive mindre om koronasmitten på Hurtigruten-skipet «Roald Amundsen» tidligere i høst.

– Jeg har 40 journalister, og de velger selv hva de vil skrive om. Om jeg hadde gått ut og sagt noe om at de skal skrive mer eller mindre om Hurtigruten, så ville det vært helt absurd, sier han i onsdagens Torp på NRK

– Da ville min journalistflokk, som er gode og utdannede mennesker, gjort opprør mot meg, legger Hegnar til.

Kritikken mot pressenestoren har blant annet kommet på lederplass i Nettavisen, mens Kampanje skrev i august at Finansavisen kun hadde skrevet én egenprodusert sak om Hurtigruten.  

Foruten sin rolle som styreleder i Hurtigruten, har Hegnar også aksjer i selskapet.

– Det er blitt sagt at min avis har skrevet mindre om Hurtigruten enn andre aviser. Det kan godt tenkes, men det er ikke noe pålegg fra meg, sier Hegnar til NRK.

Han legger til at han synes Finansavisen har dekket saken godt, men at avisen er mer finansielt orientert og at de derfor ikke har dekket de samme områdene som andre aviser.

Hurtigruten har vært gjenstand for skarp kritikk fra flere i Medie-Norge de siste par månedene, blant annet for sin mediehåndtering, manglende svar på spørsmål fra pressen, samt en pressenekt for sine ansatte.

Det sistnevnte omtalte generalsekretær i Norsk Redaktørforening, Arne Jensen, som «grunnlovstridig».

Styreleder Trygve Hegnar møtte pressen da  granskningsarbeidet av Hurtigruten Cruise AS ble presentert på en pressekonferanse tidligere i høst.
Powered by Labrador CMS