Finn-Ove Hågensen på flomreportasje for TV 2.

Finn-Ove Hågensen slutter i TV 2

TV 2-profilen har vært med siden oppstarten. Nå trer han snart inn i pensjonistenes rekker.

Publisert Sist oppdatert

Den 16. juni blir Finn-Ove Hågensen 70 år. Det blir også hans siste dag som TV 2-ansatt. Etter det går han over til å bli pensjonist.

– Jeg har tenkt mye på det. Det er innmari vanskelig, men det er en tid for alt. Jeg skjønner at jeg ikke kan fortsette til evig tid, sier Hågensen til Medier24.

Han ble ansatt i TV 2 sommeren 1992. Før det var han nesten ti år i NRK.

– For meg har det vært en eventyrlig reise, og jeg har gledet meg til å gå på jobb hver dag. TV 2 har vært en utrolig god arbeidsplass for meg, og jeg har fått enorme muligheter som jeg er utrolig takknemlig for, forteller han.

Direktesending med dronning Sonja

Gjennom sin TV 2-karriere har han vært på flere utenlandsreiser, fra Sydpolen til Gjoa Haven i Canada, og i jungelen på Sumatra.

Det mangler ikke på historier, men han trekker fram den gangen han i ensom majestet skulle på direkten med dronning Sonja fra åpningen av forskningsstasjonen Troll i Antarktis i 2005.

– Telenor hadde økt kapasiteten på satellitten akkurat i det tidsrommet, så jeg visste det var mulig. Jeg hadde tatt med en ti meter lang kabel fordi jeg ikke ville ha PCen stående i kulda, forteller han.

– Da jeg fikk kontakt så måtte jeg løpe til kameraet. Dronningen så at jeg stresset noe inni helvete, så klappet hun meg på skuldrene og sa at det gikk bra.

Til tross for krevende forhold ble det direktesending.

– Da ble det jubel i redaksjonen hjemme, fordi det var det ingen som hadde gjort før. Det var en stor opplevelse, sier han.

Finn-Ove har flere ganger tatt med hunden Kitty på reportasjeturer.

Har tanker

Hågensen legger ikke skjul på at det blir spesielt å slutte etter at TV 2 har vært livet hans i 31 år.

– Jeg tenker på det, men vet ikke hvordan det blir. TV 2 har vært så bra fordi det har vært fantastiske folk der som har bidratt til livet mitt, sier han.

Foreløpig har han bare tanker om hva han skal bedrive dagene med etter endt arbeidstid.

– Så lenge jeg er i arbeid så vil jeg fokusere på det, og ikke planlegge nye prosjekter imens jeg er i TV 2. Jeg har ingen konkrete planer, men noen tanker, sier han, før han kjapt legger til:

– Jeg har én plan som er at jeg skal være mer i skauen og mer i fjellet.

Powered by Labrador CMS