Schibsteds classified-direktør Sondre Gravir (f.v.), konsernsjef i Schibsted, Rolv Erik Ryssdal, konsernsjef i Schibsted Norge, Didrik Munch og konserndirektør økonomi og finans i Schibsted, Trond Berger (t.h.). Bildet er fra en tidligere resultatpresentasjon.

Schibsted omsatte for 4 milliarder kroner første kvartal. 20 prosent omsetningsvekst for Finn

Og nå bruker selskapet hele 3,4 milliarder kroner på å kjøpe ut Telenor fra joint venture-selskaper i Latin-Amerika, mens Schibsted gir opp Asia.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Schibsted ASA leverte som ventet et sterkt kvartalsresultat fredag morgen, med et driftsresultat (EBITDA) på hele 669 millioner kroner - en vekst på fem prosent.

Medie- og teknologikonsernet kan vise til omsetningsvekst på flere måneder, ikke minst i motorene Finn og franske Leboincoin. Begge rubrikkgiganter økte omsetningen med hele 20 prosent første kvartal.

I Norge er veksten drevet av særlig eiendom og jobb.

Driftsmarginen for Finn er fortsatt på solide 38 prosent, med et resultat på 173 millioner for kvartalet.

 

LES OGSÅ:

 

 

 

Schibsted kjøper ut Telenor i Latin-Amerika

I forkant av fredagens kvartalspresentasjon meldte også Telenor og Schibsted fredag kveld om en bytteavtale der de overtar hverandres andeler i markedsplasser på nett i Latin-Amerika og Asia.

Selskapene inngikk i 2013 avtaler om joint venture innen markedsplasser på nett i Latin-Amerika og Asia. Nå selger Telenor sin eierandel på 25 prosent i OLX i Brasil og 50 prosent i Yapo i Chile, slik at Schibsted nå eier henholdsvis 50 og 100 prosent av disse selskapene.

Samtidig overtar TelenorSchibsteds andeler i tilsvarende selskaper i Malaysia, Vietnam og Myanmar.

Telenor kjøper også ut den tredje aktøren i disse selskapene, Singapore Press Holdings, slik at Telenor nå eier 100 prosent av de ledende markedsplassene på nett i disse landene.

På grunn verdiforskjellene mellom selskapsandelene vil Schibsted betale ut Telenor med 406 millioner dollar, rundt 3,4 milliarder kroner.

I kvartalsrapporten fredag kommenterer konsernsjef Rolv Erik Ryssdal at det «gir sterk mening» for Schibsted å gjøre en slik transaksjon nå, og gå ut av Asia for å satse videre i Latin-Amerika.

Powered by Labrador CMS