Finnmarken og Finnmark Dagblad kutter frekvens og satser mer digitalt.
Finnmarken og Finnmark Dagblad kutter frekvens og satser mer digitalt.

Finnmark Dagblad og Finnmarken kutter frekvens. Går fra seks til fire utgivelser i uka

Kutter frekvensen fra 13. juni. Men begge avisene lanserer hver sin nye sjudagers digitalavis.

Publisert

Nå endrer avisene seg for å gi et enda bedre tilbud til det voksende antallet digitale lesere, opplyser selskapene i en pressemelding.

– Ingen skal slå oss på lokalt innhold fra Finnmark. Der skal vi være best og først digitalt, sier redaktørene Arne Reginiussen og Anniken Renslo Sandvik i Finnmark Dagblad og Finnmarken i pressemeldingen.

Papiravisene på tirsdag og lørdag forsvinner, men Finnmarken og Finnmark Dagblad skal lage fyldigere papirutgaver de fire resterende dagene.

Fredagsavisen blir den nye helgeavisen – en avis som skal leve gjennom hele helgen, heter det i pressemeldingen.

Lanserer «Nyhetsdøgnet»

Sandvik opplyser i meldinga at hun har stor tro på endringen:

– Finnmarken har bare siden januar økt sin digitale andel av abonnenter med åtte prosentpoeng. Leserne i Øst-Finnmark blir stadig mer digitale. Derfor gjør vi nå dette grepet for å bli enda bedre digitale og styrke oss som det digitale førstevalget for lokalt innhold.

– Vi endrer oss fordi stadig flere av våre abonnenter foretrekker å lese oss digitalt. Finnmark Dagblad har flere digitale abonnenter enn papirabonnenter som første mediehus i Amedia, og Finnmarken ligger på topp 5-listen. Finnmarkingene er de mest digitale i hele Norge. Da er viktig for oss å kunne utvikle og tilby produkter og tjenester som leserne etterspør og benytter seg av, sier han, sier Reginiussen i meldinga.

Nå lanserer begge avisene hver sin nye digitalavis, «Nyhetsdøgnet», som kommer ut sju dager i uka. Ved å redusere antallet papirutgivelser, frigjøres dessuten ressurser i redaksjonen. 

– Det er tidkrevende å lage papiravis seks dager i uken. Nå får vi bedre tid til å lage mer og bedre journalistikk, sende mer live, og være enda mer tilstede der det skjer. Du får mindre papir, men mer lokalavis, er budskapet fra redaktørene.

Powered by Labrador CMS