På hjemmekontoret i Kvalsund sørget det levende finnmarksleksikonet for å fortelle om stadig gode historier.
På hjemmekontoret i Kvalsund sørget det levende finnmarksleksikonet for å fortelle om stadig gode historier.

Svein Jørstad (67) har nok en gang bestemt seg for å ikke slutte: Journalistveteranen fortsetter i Finnmark Dagblad

- Ønsket om å være til stede, om å formidle, har ikke forandret seg nevneverdig siden jeg begynte her som 19-åring, sier finnmarkingen.

Publisert

Det begynner å bli en tradisjon når vi nok en gang forteller at Svein Jørstad (67) ikke gir seg helt.

Han skulle egentlig gått av med pensjon høsten 2015, men fortsatte  i en begrenset stilling. Så bestemte han seg i fjor for å jobbe til denne høsten. Det var i hvert fall planen, da Medier24 intervjuet ham hjemme i Kvalsund i fjor høst.

Men nå blir det «litt til», har Svein bestemt seg for. Og denne gangen har han ikke lagt noen plan for hvor lenge han skal holde på, kan vi lese på iFinnmark.no.

Det var i 1969 at han begynte å jobbe i Finnmark Dagblad, og med noen korte avbrekk, har han vært der siden. Når han ikke klarer å legge bort penna helt, handler det om flere ting. Det ene er at han frykter stillheten, hva som skal skje da.

Det andre er at han liker å rapportere om det som skjer i manesjen: 

– Når du har blitt så gammel som meg, forstår du at det smarteste du kan gjøre, ikke nødvendigvis er å hige etter titler. Men å gjøre det du liker best, sier han til FD.

- For min del er det journalistikken, kontakten med folk i de ulike bransjene jeg skriver om. Her er det alltid noe som er nytt og spennende. Jeg må være så ærlig å innrømme at ønsket om å være til stede, om å formidle fra begivenhetenes sentrum, ikke har forandret seg nevneverdig, siden jeg begynte i avisa som 19-åring.

Dessuten ønsker oljejournalisten å fortsette å følge landets viktigste bransje - som også har snudd helt opp ned på Hammerfest:

– Spesielt ønsker jeg å følge utviklingen innen olje og gass. Som journalist ble jeg sendt på det første olje-kurset på midten av 70-tallet. Siden har det vært utrolig spennende å kunne følge utviklingen så tett på. Det har jeg lyst til å fortsette med, i hvert fall ei stund til, sier Svein.

 

Powered by Labrador CMS