FLERMEDIAL: Journalist Ole Magnus Rapp tok dette bildet i 1986. Da var Reidar redaktør i FD og en dedikert avismann. Han avsluttet imidlertid sin mediekarriere som reporter i NRK i Troms og Finnmark. Slik fikk han jobbet også jobbet med både radio og fjernsyn.

«Det verste jeg vet er gamle, sure gubber som jamrer seg over livet og skylder på alt og andre. Jeg har hatt et godt liv»

Presseveteran Reidar Nielsen ville ikke bruke 80-årsdagen til å klage - til tross for en uhelbredelig kreftsykdom. - Det verste er at jeg har mistet evnen til å skrive, sier han.

Publisert

Hammerfestingen Reidar Nielsen er en bauta i nordnorsk (og norsk) presse, som tidligere redaktør for blant andre Nordlys, Finnmark Dagblad og Dagningen. 

Reidar Nielsen, nå 80 år.

I helga fylte han 80 år - og lokalavisa FD har avlagt pressenestoren et besøk.

Til tross for sykdom de seneste åra, vil ikke Nielsen klage: 

– Det verste jeg vet er gamle sure gubber som jamrer seg over livet og skylder på alt og andre. Jeg har hatt et godt liv, har fått en flott familie, og har kunnet leve av det jeg har likt best: Å skrive, forteller han til lokalavisa. 

Men kreften er blitt uhelbredelig. En vellykket operasjon satte en stopper for sykdommen for fem år siden - nå er den igjen på vei tilbake.

Og det gjør at Reidar ikke lenger kan gjøre nettopp det han liker best: 

- Det verste er at jeg har mistet evnen til å skrive, sier Nielsen. 

Men hodet er klart, og husken er god. Derfor kan han fortsatt avslutte sitt siste bokprosjekt, av mange: En bok om livet på yttersia av Sørøya. 

Rett nok må han avslutte sitt forfatterskap med skrivehjelp fra kollega Allan Klo fra NRK.

– Jeg forteller og han skriver det ut, sier Nielsen optimistisk.

Powered by Labrador CMS