Lokalavis sier opp redaktør og journalist - eierne skal drive videre selv

Redaktør ble ansatt for fem måneder siden, nå sies han opp.

Publisert Sist oppdatert

Ifølge Finnmark Dagblad/iFinnmark.no har lokalavisa Hammerfestingen denne uka gått til oppsigelse av både en redaktør og avisas ene journalist.

- Som alle andre aviser har også vi måttet ty til innskrenkinger. Hammerfestingen tar grep for å møte den fremtidige konkurransen og utfordringer i mediebransjen. Vi er opptatt av at Hammerfest fortsatt skal ha en lokalavis og tar grep for å opprettholde en sunn og god avisdrift, sier en av eierne, Synnøve Aukan til iFinnmark.no.

Det hersker utfra artikkelen litt tvil om hvordan avisa nå skal ledes og lages. Men ifølge iFinnmark.no skal en av eierne, Caroline Greiner, nå bli ansvarlig redaktør igjen.

Noe hun også var de første årene for avisa, fram til dagens redaktør Frank Lande ble ansatt for bare fem måneder siden. Det er heller ikke lenge siden Are Ingulfsen ble ansatt som journalist. Ingulfsen uttaler seg svært kortfattet til iFinnmark, men bekrefter situasjonen.

Dette skaper reaksjoner, og blant dem som uttaler seg skeptisk er rådgiver Bente Sabel i Norsk Journalistlag:

- Når avisa velger å si opp hele den redaksjonelle staben må man spørre seg hva som blir igjen? Når det ikke lenger er journalister som leverer innholdet, hva blir da forskjellen på denne avisa og andre publikasjoner som reklameaviser og blogger. Jeg vil i det hele tatt stille spørsmål ved om avisa fortsatt kan være berettiget pressestøtte?, sier Sabel.

På facebook-siden til Hammerfestingen kan vi forøvrig lese følgende melding, publisert før helga:

Kjære leser! Vi hører at det snakkes om Hammerfestingens fremtid etter Finnmark Dagblads artikkel i dag om at...

Posted by Hammerfestingen on 27. mars 2015

Hammerfestingen kom forøvrig ut første gang i desember 2011, og fikk pressestøtte fra 2013. Opplaget har økt gradvis fra 1132 i 2012, 1194 i 2013 og til 1330 i 2014.

Avisa gis ut av Verk Media AS, som i 2013 omsatte for 3,7 millioner kroner, med et driftsresultat på 200.000 i pluss.

Avisa eies av trioen Synnøve Aukan, Edel Maria Brynjulfsen og Caroline Greiner.

Powered by Labrador CMS