Polaris får over 80 millioner i ekstraordinært utbytte fra Finn.no

«Som en direkte følge av strukturelle endringer i Finn.no, har Generalforsamlingen i Finn.no AS vedtatt et ekstraordinært utbytte til Polaris Media på NOK 80,7 mill.», skriver de i en pressemelding.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

 

«Som en direkte følge av strukturelle endringer i Finn.no, har Generalforsamlingen i Finn.no AS vedtatt et ekstraordinært utbytte til Polaris Media på NOK 80,7 mill. Utbyttet vil bli utbetalt i juli 2019», skriver Polaris i en pressemelding. 

Polaris Media eier 9,99 prosent av akjsene Finn.no. Det gir dem også en indirekte eierinteresse i Lendo AS på 9,99 prosent og Schibsted Vekst AS på cirka 4,00 prosent, skriver de videre. 

Medier24 har tidligere skrevet om at det har vært en konflikt mellom Polaris og deres tidligere advokat Trond Vernegg, knyttet til eierskapet i Finn.no-aksjene. Polaris krevde 115 millioner kroner, som følge av at han skal ha gitt dem dårlige råd i handel med Finn-aksjer. Polaris vant saken i tingretten, men dommen er anket.

Bakgrunnen for det ekstraordinære utbyttet nå er ifølge meldingen juridiske endringer i hvordan Lendo er organisert - og det ekstraordinære utbyttet er knyttet til at Polaris ikke lenger har indirekte eierandeler i nettopp Lendo og Schibsted Vekst, ifølge meldingen. 

Polaris skriver: 

«Schibsted ASA forenkler den juridiske organiseringen av Lendo-virksomheten, og flytter eierskapet av Lendo AS og Schibsted Vekst AS fra Finn.no AS til et heleid datterselskap av Schibsted ASA. Lendo AS’ resultater rapporteres allerede under segmentet Financial Services i Schibsted, og transaksjonen vil ikke ha påvirkning på rapportert omsetning og EBITDA i Schibsted», skriver de og fortsetter: 

«Polaris Media vil som en følge av avhendelsen av sine indirekte eierandeler i Lendo AS og Schibsted Vekst AS motta et ekstraordinært utbytte fra FINN.no på NOK 80,7 mill. De avhendede eierandelene har i balansen til Polaris Media vært verdsatt til 75 mill».

Powered by Labrador CMS