Kvikkas og Norpost må ty til taxi for å få levert lørdagsaviser. De har også vurdert helikopter

Norpost-sjefen sier han «skyr ingen midler», og erkjenner at de var for dårlig forberedt. Nå truer flere aviser med å nekte å betale for dårlig distribusjon.

Publisert

Oslo (NTB): Kvikkas sin underleverandør Norpost tyr til drosje for å levere lørdagsavisene ved tre steder i Norge.

Norpost-sjefen innrømmer at de har vært for dårlig forberedt.

– Taxisjåførene har lokalkunnskapen. Jeg skyr ingen midler. Vi kan ty til hest eller snøscooter så lenge avisene kommer fram, sier administrerende direktør i Norpost Geir Feltstykket til NRK.

Fra sist helg tok de i bruk drosje for å levere lørdagsaviser i Flå og Geilo i Hallingdal, samt i Kristiansand.

Denne uken har det vært krisemøte i Norpost som følge av lørdagsaviskaoset.

Selv helikopter har blitt nevnt som et mulig transportmiddel, sier den administrerende direktøren, som innrømmer at Norpost har vært for dårlig forberedt.

 

Vurderer å ikke betale

Etter de fire første ukene av lørdagsdistribusjon gjennom selskapet Kvikkas skylder avisene 1,2 millioner kroner. Men flere varsler at de ikke vil betale regningen.

– Det er helt urimelig å betale for en tjeneste som ikke blir levert. Det går faktisk motsatt vei: Vi burde søke om erstatning når Kvikkas ikke leverer ut fra kontrakten, sier Yngve Årdal, ansvarlig redaktør og daglig leder i Firda, til Klassekampen.

Han forteller at Firda hittil har brukt om lag 50.000 kroner på å trykke og distribuere ekstra aviser og jobbe overtid for å håndtere klager.

Årdal får støtte fra flere andre lokalavisredaktører. Bygdeposten i Vikersund har engasjert egne bud for å sikre lørdagsleveringen, og i Hallingdølen regner redaktør Bjarne Tormodsgard med at de har hatt ekstrautgifter for cirka 40.000 kroner de siste fire lørdagene.

Kvikkas overtok lørdagsdistribusjonen fra Posten etter å ha vunnet et anbud fra Samferdselsdepartementet.

Eierkonsernene til lokalavisene, anført av Amedia og Polaris, har nå bedt Mediebedriftenes Landsforening om en juridisk vurdering av avisenes handlingsrom opp mot avtalen som er inngått mellom Samferdselsdepartementet og Kvikkas.

– Det er to sider ved dette. I tillegg til fakturaen som vi vet er på vei, er det også et spørsmål om avisene kan kreve erstatning for merutgifter de har hatt på grunn av manglende levering, sier Arne Sletholt, administrerende direktør for Amedia Distribusjon.

 

 

Powered by Labrador CMS