Torgrim Gotland Bakke starter som podkastjournalist i Fredriksstad Blad.
Torgrim Gotland Bakke starter som podkastjournalist i Fredriksstad Blad.

Torgrim G. Bakke (30) inn som podkast­journalist, mens Tiril V. Nordeide (28) får fast jobb i Fredriksstad Blad

Torgrim Gotland Bakke (30) skal jobbe med ny podkastserie for avisa.

Publisert

I en e-post skriver René Svendsen, sjefredaktør i Fredriksstad Blad at de har ansatt to nye journalister. 

Torgrim Gotland Bakke har blitt ansatt i forbindelse med at avisa på nyåret starter opp nyhetspodkasten «Hør her». Svendsen forteller at den er inspirert av Aftenposten Forklart.

– Dette var en mulighet jeg ikke kunne la passere. Om jeg ikke hadde søkt på den hadde jeg tenkt på den det neste året, sier Gotland Bakke til Medier24. 

Gotland Bakke er fra Elverum, har studert journalistikk i Volda, og har jobbet i en rekke lokalaviser siden han var 16 år. De siste tre årene har han jobbet med nyheter og sport i Laagendalsposten. 

Han forteller at han alltid har jobbet med skriftlige medier, til tross for at han i Volda også studerte radio. 

– Jeg har angra på at jeg ikke har prøvd meg innen radio og den delen av faget. Men så har jeg puslet med podkast sjøl, og hører mye på det, sier han. 

Tiril Vik Nordeide (28) har de siste årene vært i forskjellige vikariater i Fredriksstad Blad. Hun går nå inn i fast stilling som journalist i nyhetsgruppa fra nyttår.

Tiril Vik Nordeide
Tiril Vik Nordeide

– Jeg liker meg veldig godt i Fredriksstad Blad. Da jeg endelig fikk fast sa jeg jo ja til det. Det er en veldig bra avis, med veldig mye bra folk. Jeg storkoser meg med kollegaene mine. Jeg har blitt glad i Fredriksstad, selv om jeg er fra Halden, sier hun til Medier24. 

– Hvordan blir det mottatt i Halden?

– Det er jo litt like byer, så det går bra. Jeg blir ikke utstøtt. Avisene har dessuten samkjøring, så mange saker står i Halden Arbeiderblad. Det er mange som tror at jeg fortsatt jobber der.

Powered by Labrador CMS