Håkon Moslet skal jobbe med NRK Sports rettigheter fremover.

Håkon Moslet (46) forlater NRK Nyheter - melder overgang til NRK Sport

– Jeg har vært sportsinteressert hele mitt liv, men aldri jobbet med sport før, sier han til Medier24.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Håkon Moslet (46) er ansatt som ny prosjektleder i NRK Sport, og slutter dermed som redaksjonssjef for innholdsutvikling i NRK Nyheter.

– Jeg ser fram til å jobbe i Sporten, med alle de flinke, fremoverlente folka der. Jeg håper å bruke det jeg har av erfaring om endring og nyskapning. NRK Sporten har en veldig god historikk på å stå i et marked som er i konstant endring. Klarer vi å jobbe godt på tvers i mediehuset, tror jeg dette blir veldig bra, sier Moslet til Medier24.

Og legger til med et smil:

– Jeg har vært sportsinteressert hele mitt liv, men aldri jobbet med sport før. 

 

– Håkon har vist seg som en nytenkende leder

Sportssjef i NRK, Egil Sundvor, er glad for å ha sikret seg Moslets signatur.

– Håkon har vist seg som en nytenkende leder gjennom mange år, han kjenner NRK godt – og kan utfordre tenkingen i hele organisasjonen. Det er viktige egenskaper når vi skal finne vår vei inn i en konkurranseutsatt rettighetsverden. Det er en offensiv satsning for å sikre NRK en fortsatt sterk posisjon nå når vinterrettighetene settes under press om noen år, sier Sundvor til Medier24.

Sportsredaktør i NRK, Egil Sundvor.

– Det er store endringer i rettighetsmarkedet, og ny teknologi endrer og fragmenterer brukermønsteret. NRK Sport må møte utfordringen offensivt, strategisk og målrettet slik at vi utvikler NRKs vinterposisjon i tråd med bevegelsene. Håkon Moslet får en viktig oppgave med å prosjektlede og koordinere dette langsiktige arbeidet, sier Sundvor.

Og legger til:

– Hans oppgave blir å se framover og sikre at vi griper de mulighetene som kommer, og få med seg hele kjeden av kompetanse og kunnskap i Sporten og NRK for et sterkt sportstilbud i framtiden.

«En av Musikk-Norges mektigste menn»

Moslet var tidligere redaksjonssjef for TV og utvikling i NRK P3 mellom 2009 og 2018, der han blant annet frontet storsuksessen Skam, samt det kontroversielle sexopplysningsprogrammet Trekant.

Moslet var også tidligere musikksjef i P3 i sju år, og fikk blant annet mye kritikk da han la om musikkprofilen til kanalen både i 2003 og i 2008. I 2005 ble han av Morgenbladet omtalt som «En av Musikk-Norges mektigste menn».

Moslet var allerede da kjent som en fryktet og innflytelsesrik musikkanmelder i Dagbladet på 1990- og tidlig 2000-tall. Da VG omtalte overgangen hans til NRK i 2003 hadde artikkelen tittelen «Få er kastet så mye øl på».

Powered by Labrador CMS