Tidligere TV-sjef Harald Strømme.
Tidligere TV-sjef Harald Strømme.

- Det er mange som prater om transformasjon og disrupsjon. Jeg vil gjerne bidra til at det skjer noe

Harald Strømme er ikke på jakt etter noen ny toppstilling. Nå skal han jobbe med gründere, innovasjon og teknologi - og begynner med å gå inn som styreleder og investor i Shifter.

Publisert

Harald Strømme (54) meldte mandag kveld at han nå går inn som styreleder og investor i nettavisen Shifter.no, startet av Per-Ivar Nikolaisen og Lucas Weldeghebriel.

Dermed er det litt mer klart hva Strømme skal gjøre, etter at han i vinter gikk på dagen som toppsjef for TV-gruppen Discovery Networks i Norge.

Der hadde Strømme jobbet åtte år, med eventyrlig vekst og gode resultater.

Og etter 25 år i medier, kommunikasjon og TV gjør han det klart at han ikke er på jakt etter noen ny sjefsjobb:

– Jeg er ikke på jakt etter en ny toppstilling i næringslivet, men snarere ønsker jeg å jobbe med flinke folk og spennende prosjekter i møtepunktet mellom innovasjon, teknologi, gründere og kapital, sier Strømme i en melding.

Shifter-gründerne Per-Ivar Nikolaisen og Lucas Haile.
Shifter-gründerne Per-Ivar Nikolaisen og Lucas Haile.

- Det er mange som prater om transformasjon og disrupsjon. Jeg vil gjerne bidra til at det også skjer noe, fortsetter han.

- Og da er Shifter er en god inngangsport til dette raskt voksende økosystemet, legger Strømme til.

 

Går inn på eiersiden

Derfor går han nå inn som styreleder og investor i nettavisen, som ble startet så sent som i fjor.

Shifter tar mål av seg å dekke det norske startup- og gründermiljøet, særlig innenfor nye teknologier og bransjer.

- Jeg har stort sett jobbet med å skape vekst og omstilling i dødsdømte bransjer de siste 25 årene, og har følt på kroppen hvordan ny teknologi kan snu etablerte forretningsmodeller på hodet, sier Strømme. Jeg ser frem til å engasjere meg i det spennende grenselandet mellom media og teknologi som Shifter representerer, sier Strømme.

Nå skal han bidra med sitt til å utvikle nettavisens forretningsmodell. Den skal ha tre bein å stå på, sier medgründer Lucas Weldeghebriel:

– Vi ser på Harald som en gründer-type, som har bygget og snudd flere selskaper med stor suksess. Nå girer vi om, og kommer også til å bygge organisasjonen videre. Målet er en tredelt virksomhet med en sterkt redaksjonell kjerne, i tillegg til en innsikts- og analysedel og ikke minst events og konferanser, sier Weldeghebriel.

 

Powered by Labrador CMS