Ingvil Molaug Valberg (til venstre) er ny konstituert Lofotposten-redaktør etter at Marianne Steffensen Kielland nå går av.
Ingvil Molaug Valberg (til venstre) er ny konstituert Lofotposten-redaktør etter at Marianne Steffensen Kielland nå går av.

Marianne Steffensen Kielland går av som ansvarlig redaktør i Lofotposten

– Timingen er riktig for meg til å overlate rollen til noen andre, sier hun.

Publisert Sist oppdatert

Marianne Steffensen Kielland (39) gir seg som ansvarlig redaktør og administrerende direktør i Lofotposten, opplyser avishuset.

Hun blir imidlertid værende i avisen som publiseringsredaktør. Nyhetsredaktør nett, Ingvil Molaug Valberg, blir ny konstituert ansvarlig redaktør.

Jobb-bytte?

Har du eller noen du kjenner skiftet jobb i mediebransjen? Send oss tips på tips@medier24.no

– Det er en tid for alt, og nå er det flere faktorer som i sum gjør at jeg mener timingen er riktig for meg til å overlate rollen som sjefredaktør og administrerende direktør i Lofotposten til noen andre, sier Steffensen Kielland.

Hun har hatt sjefsjobben de siste sju årene.

– Jeg er veldig stolt over utviklingen vi i Lofotposten har fått til i min tid som leder. Vi har levert gode resultater, tatt store steg digitalt, og har økt antallet betalende abonnenter med over 2000 i løpet av disse årene, sier Steffensen Kielland.

– Aller mest fornøyd er jeg likevel med det gode laget jeg har fått være med å bygge opp. Jeg kunne ikke ønsket meg bedre kolleger eller en bedre arbeidsplass. Jeg gleder meg derfor til fortsettelsen i Lofotposten, selv om det blir i en annen rolle, sier hun.

Fungerende styreleder i Lofotposten, Helge Nitteberg, skryter av den jobben Steffensen Kielland har gjort.

– Marianne har gjort en formidabel jobb som ansvarlig redaktør. Sammen med resten av gjengen i Lofotposten har hun leverte sterke prestasjoner og solide resultater over tid, sier han.

– Jeg hadde gjerne sett at Marianne fortsatte i rollen, men har respekt for valget hun har tatt. Heldigvis blir Marianne med videre som en viktig kontinuitetsbærer i Lofotposten i en ny rolle, sier Nitteberg.

Den ledige stillingen som ansvarlig redaktør og administrerende direktør i avisen vil nå bli utlyst, opplyser han.

Powered by Labrador CMS