Kyrre Nakkim skifter jobb i NRK.

Kyrre Nakkim slutter som programredaktør - blir nyhetssjef i NRK

– Det er formelt sett ett steg ned, men det er også en mye sterkere påvirkning på produktet i sanntid, sier Nakkim til Medier24.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Kyrre Nakkim forlater jobben som programredaktør i NRKs nyhetsdivisjon og er ny nyhetssjef i statskanalen, melder NRK i en pressemelding.

Han tiltrer 15. januar 2020 og erstatter Dyveke Sandtorv Nilssen som i forrige uke ble ny redaksjonssjef i innenriksavdelingen.

– Greit å gjøre noe nytt

– Jeg har vært i jobben som programredaktør i i fem år, så da er det greit å kunne gjøre noe nytt. Noen mener fem år er i overkant, mens noen er uenig. Selv ser jeg frem til å kunne lære noe nytt, sier Nakkim til Medier24.

– Fra programredaktør til nyhetssjef er vel et steg ned, hvordan stiller du deg til det?

– Det er formelt sett ett steg ned, men det er også en mye sterkere påvirkning på produktet i sanntid. Som redaktør jobber du mye mer strategisk og langsiktig, mens som nyhetssjef jobber du med produktet der og da, så det er to forskjellige jobber som ikke kan sammenlignes. 

Han ser også frem til å ikke lenger være på vakt døgnet rundt. 

– Nå vil jeg gå i turnus sammen med to andre, mens en programredaktør er i jobb hele tiden.  Sånn sett så tror jeg dette er mer innafor, selv om det er utenfor normal arbeidsdag. Det er jo en av tingne jeg ser på som en kjempefordel med å bytte, sier han, og legger til:

–  Samtidig har jeg ikke sett på det som en bør – det har vært en del av livet mitt – men det kan godt hende kona mi synes det er bedre. 

Solberg: – Glad

Nakkim blir nå én av tre nyhetssjefer i NRK som skal gå i turnus. De to andre er Anders Børringbo og Stein Bjøntegaard.

Nyhetsdirektør i NRK, Helje Solberg, er fornøyd med ansettelsen.

– Jeg er glad for at Nakkim sa ja da jeg spurte om han ville ta dette ansvaret. Han er bredt orientert, har tung journalistisk erfaring og faglig tyngde, sier Solberg i pressemeldingen.

– De siste årene har han vært redaktør for programvirksomheten med gode resultater. Det er med forventing jeg ser frem til å jobbe sammen med Nakkim som nyhetssjef, fortsetter hun. 

Den ledige stillingen som programredaktør vil bli utlyst nå før jul, med søknadsfrist rundt 20. januar neste år, opplyser NRK. 

Helje Solberg, nyhetsredaktør i NRK
Powered by Labrador CMS