For Ingerid Nordstrand blir det ikke ordentlig sommer uten en tur hjem til Vestlandet.

#Sommerpraten

NRK-redaktøren sendte e-post til feil adresse: – Var rimelig svett i noen minutter

I sommerferien kobler Ingerid Nordstrand av med mange timer radio, skravling og familieliv.

Publisert Sist oppdatert

I «Sommerpraten» stiller Medier24 en rekke personer i og tett på mediebransjen spørsmål om hva de gjør i sommer.

Neste person ut er NRKs kulturredaktør, Ingerid Nordstrand.

– Hvordan oppsummerer du første mediehalvår 2022?

– Det har vært en periode med full trøkk og heftige inntrykk på nyhetsfronten. Under slike forhold blir kulturstoffet et viktig alternativ som kan utdype nyhetsdekningen med andre historier og vinklinger, og samtidig gi litt pause fra nyhetsstrømmen.

– Krigen har også gjort at vi har måttet ta stilling til en del nye problemstillinger rundt innholdet vårt. Det kommer jo for eksempel mye fantastisk musikk og kunst fra Russland som plutselig får en annen kontekst.

– Hva sier du: Betalingsmur, plusset innhold eller noe annet?

– Jeg prøver å unngå betalingsmur, og heller bruke pluss-innhold. God journalistikk koster, og når alt konsumeres digitalt må det løses med gode betalingsmodeller. Jeg betaler gladelig for godt innhold. Jeg abonnerer på det jeg vil bruke mye og betaler innimellom for enkeltsaker. Som forbruker forventer jeg at innlogging og betaling går sømløst og jeg har veldig (ekstremt!) lav toleranse for knot rundt det.

– Hva er den perfekte sommerferien?

– Jeg er vestlending og det blir ikke ordentlig sommer uten en tur til de vestlandske fjorder og fjell. Vi henger rundt med storfamilien i Framfjorden, en liten nydelig fjordarm i Sogn, og jeg prøver også å få til noen ordentlige fjellturer hver sommer! Aller gladest blir jeg av bratte 2000-meters topper i Jotunheimen. I år har jeg kombinert dette med Kroatia og Dana-cup, og da begynner det å nærme seg det jeg vil definere som en perfekt sommerferie!

– Hvilke medievaner tar du med deg på ferie?

– Jeg går helt i sommerdvale på sommeren og bruker mer tid til å henge med familie, skravle og lese. Jeg er (kanskje ikke så overraskende) en ihuga P2-fan og hører vanligvis på P2 mange timer hver dag, men på sommeren blir det mer lokalt fokus. I huset i Sogn er det stort sett P1 og NRK Vestland som står på.

– Vi i kulturavdelingen lager masse bra sommerinnhold og dette prøver jeg også å få med meg mest mulig av. I år lager vi for eksempel Sommer i P2, en omfattende festivaldekning på alle plattformer, P2-pulsen og forfatterjakten. Det siste er en slags litteratur-maskorama på NRK.no.

– Hva er den største tabben du har gjort på jobb?

– For en del år siden skulle vi gjøre en litt kontroversiell endring rundt en populær programserie og en profil, og jeg hadde laget kommunikasjonsplan med alle detaljer rundt dette. Jeg skulle sende denne til redaktøren min, men da jeg hadde trykket på send oppdaget jeg at jeg ikke hadde sendt den til han, men til en med samme fornavn i et eksternt produksjonsselskap. Da var jeg rimelig svett i noen minutter. Men etter noen minutter fikk jeg en hyggelig mail i retur, med løfte om å slette mailen, og holde saken for seg selv.

– Hva er ditt beste råd til årets sommervikarer?

– Mitt beste råd er at de prøver å finne en god balanse mellom å suge til seg av all erfaringen som finnes i redaksjonene de går inn i, og samtidig ha selvtillit på at de kommer med et nytt blikk, nye tanker og ny kompetanse som alle redaksjoner trenger og har godt av!

Powered by Labrador CMS