Mats Borch Bugge slutter som musikksjef i P3. Nå er fungerende redaktør Ingjerd Østrem Omland på jakt etter noen som kan fylle hans sko det neste året.
Mats Borch Bugge slutter som musikksjef i P3. Nå er fungerende redaktør Ingjerd Østrem Omland på jakt etter noen som kan fylle hans sko det neste året.

Mats Borch Bugge slutter som musikksjef i P3. Nå er kanalen på jakt etter noen som kan ta over

- Jeg har søkt nye utfordringer i NRK P3, sier Borch Bugge.

Publisert

Mats Borch Bugge har vært musikksjef på P3 i en årrekke. Nå får han nye oppgaver internt - og skal i de neste månedene fungere som ny redaksjonssjef for radio og nett i P3. 

- Jeg har søkt nye utfordringer i NRK P3. Jeg elsker lyd og radio, og med det teknologiske landskapet som brer seg ut foran oss, gleder jeg meg nå til å jobbe for å utvikle nytt lydinnhold for unge folk, skriver han i en epost til Medier24. 

Det betyr at stillingen som musikksjef i P3 er ledig det neste året - og Borch Bugge er spent på hvem som overtar etter han. 

- Det har vært en sann glede å kunne jobbe med å oppdage og løfte frem artister som Arif, Sigrid, Cezinando og Kvelertak – og nå vil noen andre jobbe for å oppfylle musikkoppdraget vårt. Det blir utelukkende gøy og spennende å se hvem som overtar jobben, skriver han. 

I utgangspunktet lyser kanalen ut et årsvikariat som ny musikksjef. 

 

Blir redaksjonssjef på radio 

Fungerende redaktør i P3, Ingjerd Østrem Omland, sier til Medier24 at det er Borch Bugge selv som har ønsket nye oppgaver. 

 

- Vi lyste ut et vikariat som redaksjonssjef for radio internt. Mats fikk den jobben, og er veldig glad for det. Han har selv ønsket å gå videre og prøve nye ting, og nå får han muligheten til det, sier P3-redaktør Ingjerd Østrem Omland til Medier24. 

Nå er de på jakt etter noen som kan ta fylle skoene til Borch Bugge. 

- Det er ingen hemmelighet at musikksjefjobben er veldig viktig og nå ser vi frem til å finne en ny person som kan bidra til å fortsette og løfte norsk musikk, sier hun. 

 

Starter jakten for fullt over sommeren 

Jobben som musikksjef i P3 er en svært synlig stilling i kanalen, noe som gjør det ekstra viktig for P3 å finne en god erstatter. 

- Musikksjefjobben er veldig spennende og kanskje den mest synlige i hele P3, så nå lyser vi den ut eksternt. Nå ser vi etter en person som kan forvalte noe av det viktigste vi driver med, og det kanskje aller flest forbinder med P3, nemlig musikken, på en god måte, sier hun. 

Den siste tiden har det vært en rekke rollebytter i P3-ledelsen. 

- Jeg tenker det er akkurat sånn som det skal være i P3. Ja, det har vært mange stolbytter i ledelsen nå, men jeg tenker at det alltid er sunt å få noen friske øyne til å se på ting på en ny måte, sier hun. 

Nå er Østrem Omland spent på å se hvem som søker, og forteller at de kommer til å gyve løs på søknadsbunken rett over sommeren. 

- Det blir noe av det første vi går i gang med etter sommeren.

Powered by Labrador CMS