Johan Patrick Bredesen ser frem til å starte i ny jobb i Smaalenenes Avis.

Johan Patrick (21) er ny journalist i Smaalenenes Avis: – Blir kanskje litt irriterende for lokalbefolkningen

Johan Patrick Bredesen har kun jobbet en sommer som journalist, men har nå fått fast jobb.

Publisert

Johan Patrick Bredesen er ansatt som ny journalist i Smaalenenes Avis i Askim i Østfold.

Denne sommeren har han jobbet som vikar i Lindesnes Avis. Bredesen ser fram til å utvikle seg enda mer som journalist.

– Jeg gleder meg til å få være en del av en bedrift som har fokus på å løfte fram lokalmiljøet og menneskehistoriene. Jeg gleder meg også til å bli kjent med både nye kollegaer, men også med lokalbefolkningen og se hvor forskjellig det er å bo i Østfold kontra Sørlandet. Skal heller ikke lyve, og kan si at jeg gleder meg en del til å bo så nærme svenskegrensa, men er også spent på hvor vanskelig det blir for meg å ikke kjøre på med grensehandel ukentlig, sier Bredesen til Medier24.

I Lindesnes Avis har han blant annet jobbet med lokalsport og næringsliv. Bredesen liker seg godt i lokaljournalistikken.

– Noe av det som er ekstra sjarmerende med å jobbe i lokalavis er at du må være forberedt på å dekke alt fra at «Olga på 75 har fått ny veranda» til en dødsulykke eller andre alvorlige ting. Utenom journalist har jeg noen års erfaring fra serviceyrket gjennom Elkjøp og hotellresepsjonist.

Begrenset kjennskap

Det siste året har Bredesen studert journalistikk. Nå settes bachelorgraden på pause.

Han er opprinnelig fra Kristiansand, og har begrenset kjennskap til Indre Østfold fra før.

– Jeg har noen gode venner av meg som bor der, og bittelitt familie, men det er det. Det eneste jeg vet er at det er mye landbruk og kort vei til grensehandel. Jeg tror det blir en spennende utfordring å komme som innflytter til et lokalmiljø uten for mye kjennskap til menneskene og stedet.

Bredesen tror likevel det skal gå fint.

– Det vil sikkert bli vanskelig til tider for en veldig utadvendt og smilende sørlending, og kanskje litt irriterende for lokalbefolkningen. Men jeg tror det kommer til å gå bra. Noe av det viktigste for meg blir å komme med en respekt for menneskene og prøve å tilegne meg kunnskapen litt etter litt uten å bare ta for mye plass med en gang.

Glad for å få sjansen

Bredesen sier at han er glad for at han får jobben til tross for sin unge alder.

– Jeg er veldig takknemlig for at Smaalenenes Avis velger å ansette meg. De skal ha kudos for å satse ungt.

Også redaktør i Smaalenenes Avis, Jarle Bentzen, er glad for å ha Bredesen på plass.

– Vi er i et vanskelig arbeidsmarked, og har de siste årene hatt mye hell med å være litt utradisjonelle og hente journalister utenfra. Vi ønsker folk som er samfunnsengasjert og villig til å bosette seg i området, og alt dette tikker inn på han. Han har også fått gode skussmål fra folk, sier Bentzen til Medier24.

Bredesen starter i den nye jobben 5. september.

Powered by Labrador CMS