TV 2-veteran Kjell Øvre Helland skal lede læringslaben i Media City Bergen

– Får vi alle på UiB som driver med media og rådgiving rundt undervising med på laget, har vi en enorm kapasitet, sier han.

Publisert Sist oppdatert

TV 2-veteran Kjell Øvre Helland er ansatt som leder av lærings- og formidlingslaben DigUiB, en av Universitetet i Bergen sine storsatsinger i medieklyngen Media City Bergen, opplyser universitetet i en pressemelding.

– UiB er stort og mangfoldig, med mange ulike tilnærminger til undervising. Det er viktig å styrke den digitale delen av undervisingen. Jeg er glad og stolt over å få være med på dette, forteller Kjell Øvre Helland.

Skal hjelpe underviserne

DigUiB utvikler tjenester og utforsker ny teknologi knyttet til undervisning og formidling, og skal etableres i Media City Bergen i løpet av 2017.

– Den viktigste oppgaven nå er å hjelpe fagmiljøene med formidlingen, slik at de lettere kan nå fram til studentene sine. I tillegg vil vi bli synlige, underviserne ved UiB skal vite at det finnes noen de kan rådføre seg med om undervisning, sier han.

Universitetet har flere tilsatte med kompetanse innen media, pedagogikk og formidling. Øvre Helland mener at dersom man får med seg disse i Læringslaben, er det gull verdt.

– Får vi alle på UiB som driver med media og rådgiving rundt undervising med på laget, har vi en enorm kapasitet, sier han.

Øvre Helland har 24 års erfaring fra TV 2, hvor han blant annet jobbet som nyhetssjef, nyhetsdirektør og leder for TV 2 Skole.

Powered by Labrador CMS