Tom Arne Borgersen får jobb som redaktør med ansvar for print og administrasjon og Lena Beathe Arneberg blir nyhetsredaktør i Varden.

Varden ansetter to nye redaktører

Varden henter to nye redaktører fra egne rekker. 

Publisert Sist oppdatert

Avisen Varden ansetter Lena Beathe Arneberg som ny nyhetsredaktør og Tom Arne Borgersen som redaktør med ansvar for print og administrasjon.

– Både Lena og Tom Arne har gjort en meget solid og god jobb for Varden gjennom mange år, og jeg er svært glad for at vi har mulighet til å foreta ansettelser i så sentrale posisjoner gjennom intern rekruttering, sier sjefredaktør Tom Erik Thorsen.

Arneberg erstatter nåværende nyhetsredaktør Hege Løvdal Gulseth, som har takket ja til nye oppgaver utenfor Varden.

Arneberg har jobbet i Varden siden 2007, og har tidligere jobbet for NTB. 

– Få - om noen - i Telemark har bedre journalistisk teft enn Lena. Det er hennes superkraft. Som frontredaktør har hun vært helt sentral i å gjøre Vardens hendelsesjournalistikk til den ledende i vårt dekningsområde. At hun nå får større oppgaver i Varden er helt på sin plass, sier Thorsen.

Som redaktør med ansvar for print og administrasjon vil Borgersen ha det overordnede og praktiske ansvaret for Vardens papirutgave, herunder planlegging og produksjon av denne og det administrative ansvaret i Vardens redaksjon. 

– Tom Arne har lang og omfattende erfaring i Varden og er stødigheten selv. Han har en helt egen evne til å se journalistikken, menneskene og skape et samspill som får innholdet og sakene til å skinne og folka til å smile. 

Borgersen har på ulike måter vært tilknyttet avisen siden han var 15 år gammel. 

Han har lang fartstid som lærer, men i Varden har han, i all hovedsak, vært tilknyttet og ansatt på sport. Han har også jobbet mye som vaktsjef før han ble ansatt som nyhetssjef med ansvar for print i februar 2022.

Begge tiltrer 1. februar og vil inngå i Vardens ledergruppe fra samme dato. 

– Jeg vil samtidig takke Hege Gulseth for hennes enorme innsats som kulturredaktør og nyhetsredaktør i Varden de siste ti årene. Hege har vært en drivende kraft i utviklingen av Vardens journalistikk og en fantastisk kollega. Jeg og alle vi i Varden ønsker Hege lykke til med nye utfordringer i Telemark fylkeskommune!

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS