Konsernsjef Nicolai Riise (t.v) i Mad er fornøyd med å få med seg Svein Ove Søreide på selskapets nysatsing innen kommunikasjon.
Konsernsjef Nicolai Riise (t.v) i Mad er fornøyd med å få med seg Svein Ove Søreide på selskapets nysatsing innen kommunikasjon.

TV 2-veteran og tidligere Media City-sjef Svein Ove Søreide blir med når arkitektselskap starter PR-byrå for eiendoms­bransjen

Søreide blir daglig leder og partner når Mad arkitekter starter kommunikasjonsbyrå.

Publisert

Mad arkitekter starter kommunikasjonsbyrå for eiendomsbransjen.

Og til å lede satsingen har arkitektkonsernet hentet inn Svein Ove Søreide (49), opplyser selskapet i en melding. 

- Det er et økende fokus på kommunikasjon blant norske arkitekter. Vi tar dette til nye høyder når vi nå etablerer vårt eget kommunikasjonsbyrå. Og vi har hentet inn en av de beste i bransjen til å lede det nye datterselskapet, sier konsernsjef Nicolai Riise. 

- Mad Communication skal bli et nisjebyrå som retter seg mot eiendomsbransjen, bygg og anlegg. I forhold til kommunikasjon er næringen vår relativt umoden. Vi ønsker å bidra til at nye prosjekter blir realisert med mindre risiko og mer positiv omtale. Riktig bruk av kommunikasjon er helt avgjørende, skriver Riise videre i meldingen. 

Svein Ove Søreide, som blir daglig leder for det nye selskapet og partner i Mad, har lang fartstid fra medier, kommunikasjon og eiendom: Han har vært rådgiver i Woldsdal & Partnere og JKL, kommunikasjonsdirektør i RiksTV og kommunikasjonsrådgiver for TV 2-ledelsen.

Søreide har jobbet som journalist i blant annet TV 2, NRK, Dagbladet og Bergensavisen. I tillegg har han erfaring fra eiendomsbransjen både som eiendomssjef i TV 2 og i Entra, sist for Media City Bergen. Dette bygget er forøvrig tegnet av nettopp Mad.

Men torsdag 9. november - samme dag som det var åpningsfest for Media City i Bergen - ble det altså kjent at Søreide sluttet i jobben. Da var 49-åringen hemmelighetsfull overfor Medier24 på hva som skulle bli neste steg i karrieren. 

Nå er det altså klart, og Søreide tror på byrået han nå blir med å starte:

- Jeg tror at aktører innen eiendom, bygg og anlegg har mye å vinne på å bruke kommunikasjon som et strategisk verktøy. Våre kunder vil oppleve at vi har solid bransjekunnskap i tillegg til omfattende erfaring med kommunikasjon og innholdsproduksjon. Vi er allerede i gang med å rekruttere våre neste rådgivere, sier Søreide. 

Mad arkitekter har til sammen 65 ansatte i Oslo, Bergen og Stavanger, og består av fem selskaper - inkludert det nye kommunikasjonsbyrået. Konsernet omsatte i fjor for 64 millioner kroner. Selskapet har blant annet tegnet Mad-bygget i Barcode, Media City Bergen og det nye juridiske fakultet i Oslo. 

 

Powered by Labrador CMS