VGs krimgruppe melder om at NTBs nye Sydney-reporter er en svært allsidig kar. Her fra «pokemon-patruljen» sommeren 2016. Fra venstre: Synne Aasheim Haga, Magnus Braaten og Eskil Wie Furunes (fotograf).

61 journalister ville jobbe nattevakt for NTB i Sydney - 22-åringen Magnus Braaten vant kampen

- Riktig timing for å gjøre noe helt nytt, sier han.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

NTB lyste før jul for første gang ut en av nattevaktjobbene i Sydney åpent og eksternt - og hele 61 søkere ble lokket av å jobbe to år på andre siden av jordkloden. 

Siden høsten 2015 har til en hver tid fire medarbeidere vært stasjonert der, for å jobbe på dagtid mens det er natt i Norge.

I all hovedsak fylles postene av fast ansatte NTB-journalister, men denne gang måtte nyhetsbyrået jakte utenfor eget hus for å fylle opp. 

22-åring fikk jobben

Blant de 61 søkerne meldes det om mange gode kandidater og solid erfaring. Men her var det kanskje en av de yngste som trakk det lengste strået: 

- Vi endte opp med å ansette Magnus Braaten (22) for en periode på to år, sier nyhetsredaktør Ole Kristian Bjellaanes til Medier24

- Han er 22 år gammel og har mesteparten av sin erfaring fra VG. Blant annet har han jobbet som nattevakt på nettdesken, et arbeid som er veldig beslektet vår nattevakt. Han er nyhetsorientert, språksikker, rask og grundig, sier nyhetsredaktøren videre, og oppsummerer: 

- Du er kanskje ikke komplett som 22-åring, men han har definitivt solid bakgrunn og erfaring med de stoffområdene som er relevant for oss. 

Magnus Braaten (22) skal jobbe nattevakt fra Australia.

- Noe helt nytt

Braaten er utdannet journalist ved Høgskolen i Oslo og Akershus, men har etter alt å dømme lyttet godt til rådene om at erfaring er minst like viktig som utdanning:

Han har jobbet to og et halvt år i VG, og siden sommeren med krim. Før det har han jobbet i Universitas, Dine Penger og dekket fotball for NTB. Braaten har også jobbet litt i Akershus Amtstidende en sommer. 

Og sier dette om hva som fristet med Sydney, som han nå skal reise til i vår:

- Jeg har tilbragt hele livet mitt på Østlandet og er fremdeles relativt ung, så det føles som riktig timing for å gjøre noe helt nytt i en periode. Jeg tenker at det er sunt og veldig gøy med nye impulser både på og utenfor jobb.

- Samtidig er det kjedelig å skulle reise fra venner, familie og en redaksjon der jeg trives fryktelig godt, sier Braaten. 

 

Ordningen fyller tre år til høsten

Det er litt over tre år siden planene om å etablere nattevakter fra Sydney ble kjent. Planene ble møtt med noe skepsis, blant annet fra tidligere VG-redaktør Bernt Olufsen. I fjor etablerte for øvrig også VG seg med nattevakt i Australia.

Nyhetredaktør Ole Kristian Bjellaanes i NTB. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

31. august 2015 var de første nattevaktene på plass, og NTB-redaktør Ole Kristian Bjellaanes oppsummerer ordningen som en suksess: 

- Vi har styrket bemanningen på en tid av døgnet hvor det er viktig at vi har et godt tilbud. Dessuten mener vi det er en fordel at arbeidet kan utføres på dagtid. Og de som jobber «natt» i Sydney, har et redaksjonelt miljø med flere andre byråer rundt seg. 

På et punkt har man imidlertid ikke klart å levere etter planen: Sydney-jobbene skulle opprinnelig fylles av egne, fast ansatte, men ved flere tilfeller har man brukt vikarer. Og nå altså lyst ut et to-årig engasjement. 

- Dette har skapt reaksjoner internt - var denne utlysningen omstridt?

- Vi har klargjort vårt ståsted, og jeg opplever ikke at vi har noen konflikt på det nå. Vårt primære mål er å løse dette internt, og når vi ikke oppnår det, lyser vi ut eksternt, sier Bjellaanes. 

 

 

 

Powered by Labrador CMS