Programlederduo: Pål Hovengen Plassen og Mari Walther Svenning og NRK P1.

Mari W. Svenning (28) blir ny program­leder i Norges­glasset på NRK P1. Skal gå i tospann med Pål Plassen

Norgesglasset fyller 25 år i år og fornyes med at Plassen får en programlederkollega å spille ball med.

Publisert

NRK P1s lyttere er godt vant til å høre den karismatiske stemmen til Pål Hovengen Plassen i landets flaggskip på radio, og nå får de en nyhet:

Mari Walther Svenning (28) går nemlig inn som programleder i en duo med Plassen.

– Jeg gleder meg veldig til å jobbe med Pål i studio. Han er den flinkeste radiofyren jeg kjenner, så jeg er veldig ydmyk og stolt over å ha fått denne jobben. Også er vi en gjeng med dyktige, idérike og artige journalister i Norgesglasset-redaksjonen som lager sendingene sammen, så jeg er ikke redd for at det ikke skal bli bra, sier Svenning til Medier24.

Pål Plassen sier at han og Mari har en fantastisk kjemi og at han gleder seg til at både han og lytterne får selskap i studio.

– Hun er et arbeidsjern, en sjarmbombe og en lagspiller. Men skal sies at vi har en glitrende god redaksjon i Norgesglasset for tida. Vi underholder, opplyser og slenger på noen gode konkurranser innimellom – alt med ektefølt engasjement. Og det håper jeg høres. Responsen fra lytterne er i alle fall overveldende uansett hvor jeg går.

Redaksjonssjef Ida Jevne i NRK P1 magasin forteller at de hadde et ønske om å fornye sendinga og gjøre noe litt nytt.

– Programmet er 25 år i år det er noen ganger godt å kaste en ball i lufta og finne på noe annerledes. Dette er et grep som vi tror vil gi ekstra liv til sendinga, for de har veldig god kjemi. 

Hun beskriver Svenning som en allsidig journalist som jobber like godt med nyheter som med magasin og sosiale medier. Og nå også på lufta.

– Det bare funker mellom de to. Jeg er veldig trygg på at det blir fint, avslutter redaksjonssjefen.

Powered by Labrador CMS