Flytter til Oslo: TV 2s kommentator Mathias Fischer.

Mathias Fischer gjør Oslo-gutt av seg: Lover å skrive mye mer nynorsk for TV 2

– Jeg kan ikke være vestlending i Oslo og skrive bokmål hele tida, sier han.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Onsdag sprakk nyheten om at TV 2 skal oppbemanne med 10 nye stillinger

Én av stillingene blir i Oslo. Den skal politisk kommentator Mathias Fischer (25) ha.

I mai ble det klart at TV 2 hentet ham fra Bergens Tidende. Da var planen at han skulle ha base i Bergen. 

– Kjæresten min, Guro, har fått jobb i Oslo. Da er det naturlig at jeg også flytter etter. Jeg er glad for at TV 2 har vært en fleksibel arbeidsgiver, sier Fischer. 

I BT har Fischer, siden 2014, vært politisk kommentator. Før den tid var han i Unge Venstre og i Venstre. 

Nyhetsredaktør Karianne Solbrække kunne tirsdag fortelle at TV 2 ikke flytter hans stillinghjemmel til Oslo, men heller bruker en ny stilling i hovedstaden. 

Mer nynorsk 

I TV 2s allmenkringkasteravtale med staten understrekes det at TV 2 skal benytte begge målformer, noe de allerede gjør. Fischer forteller at han skal fortsette å holde nynorsk-fanen høyt også fra Oslo. 

– Jeg skal skrive mye mer nynorsk når jeg flytter til Oslo. Jeg kan ikke være vestlending i Oslo og skrive bokmål hele tida, sier han. 

For helt assimilert i Oslo har han ikke tenkt til å bli. 

– Det skal jeg love deg. Jeg skal ta lunsjen min på Bondeheimen, gå på Det Norske Teater og skrive nynorsk, sier han. 

Bergensdialekta forsvinner heller ikke, sier han. Og selv om han nå får base i Oslo, skal han fortsatt ha distriktsperspektivet med seg, lover han. 

Skal dekke mer av landet

– Min jobb som kommentator i TV 2 er å dekke mer av landet enn det mange andre gjør. Jeg kommer til å reise hjem til Bergen med jevne mellomrom, og også til Stavanger og Trondheim for eksempel. Det blir viktig for meg, sier han. 

Etter fem år som kommentator i BT, og nå noen måneder i TV 2 med base i Bergen, mener han at han har lært seg en annen måte å tenke på en om han hadde vært i Oslo i den samme perioden. 

– Jeg vet hvordan jeg tenker og hva som er jobben min, sier han. 

Lettere tilgang på stortingspolitikere ser Fischer imidlertid på som en fordel. 

– Jeg har tilbrakt mye tid på å reise fra Bergen til Oslo for å være på Stortinget. Det trenger man for å få siste nytt, og for å vite hva som skjer i en sak. Det er ikke til å komme forbi, sier han. 

Medier 24 retter: I en tidligere utgave av denne saken stod det at den nye avtalen om kommersiell allmennkringkasting «slår fast» at det skal skrives mer nynorsk hos TV 2. Det er ikke rett, den slår fast at begge målformer fortsatt skal brukes.

Powered by Labrador CMS