Vilde Schanke Sundet bytter ut Universitetet i Oslo med OsloMet fra og med sommeren - men blir værende som nestleder i Kringkastingsrådet.

Medieforsker Vilde Schanke Sundet forlater UiO - går til OsloMet

Nestlederen i Kringkastingsrådet blir førsteamanuensis ved Institutt for journalistikk og mediefag.

Publisert

Vilde Schanke Sundet er ansatt som ny førsteamanuensis i medier og kommunikasjon ved Institutt for journalistikk og mediefag ved OsloMet.

Hun kommer fra stillingen som forsker ved Institutt for medier og kommunikasjon ved Universitetet i Oslo, og tiltrer i den nye jobben fra juni.

– Jeg er kjempeglad for å få jobb hos OsloMet. Det er et fint sted, med masse flinke ansatte og studenter. OsloMet er også spesielt interessant, ettersom de har stort fokus på anvendbar forskning og utdanning, sier Schanke Sundet til Medier24.

Hun har jobbet fast og fulltid med medieforskning hos UiO siden 2019.

Den nye OsloMet-jobben vil fortsatt gi rom for forskning, men også noe annet som Schanke Sundet har savnet.

– Nå får jeg en regulær stilling, med en kombinasjon av undervisning og forskning. Jeg er veldig glad i å formidle, så dette er en viktig grunn at jeg ønsket denne jobben. Jeg gleder meg til å være i tett kontakt med studenter, forteller hun.

Helt ferdig med UiO blir Schanke Sundet imidlertid ikke.

– Jeg skal fortsatt være tilknyttet UiO i en bistilling som leder for Forskningsrådet-prosjektet «Unge som innfødte i en global mediekultur» en stund til, forteller hun.

Schanke Sundet har vært knyttet til UiO i mange år også før forsker-stillingen, og har i tillegg erfaring som forsker ved Høyskolen i Innlandet, som sekretær i Mediestøtteutvalget og rådgiver og seniorrådgiver i Kulturdepartementet.

Hun har vært nestleder for Kringkastingsrådet siden i fjor.

Powered by Labrador CMS