Ingeborg Misje Bergem er Morgenbladets nye redaktør for debatt og ideer.
Ingeborg Misje Bergem er Morgenbladets nye redaktør for debatt og ideer.

Ingeborg Bergem blir redaktør for debatt og ideer i Morgenbladet

– Morgenbladet er den mest spennende avisen i Norge, sier Ingeborg Bergem.

Publisert Sist oppdatert

Ingeborg Misje Bergem er Morgenbladets nye redaktør for debatt og ideer. Det bekrefter hun selv overfor Medier24.

Hun beskriver at det føles fantastisk at hun har fått jobben.

– Morgenbladet er den mest spennende avisen i Norge og jeg har vært en ivrig leser i mange år. Da jeg hilste på redaksjonene så følte jeg at jeg kjente journalistene siden de er så sterke profiler som man leser uke etter uke, sier Bergem.

– Perfekte syntesen

For øyeblikket fullfører Bergem en doktorgrad om de gule vestene og den demokratiske krisen i det moderne Frankrike. Hun tiltrer i jobben på nyåret.

Tidligere har Bergem jobbet som journalist i Vårt Land. Hun beskriver Morgenbladet som en viktig avis i norsk offentlighet.

– Koblingen mellom det aktuelle og dybden - slik Morgenbladet er - er den perfekte syntesen.

Mens hun har arbeidet med doktorgraden, har hun også skrevet bokanmeldelser.

– Formidling har alltid vært viktig for meg. Det er fint å være tilbake i medieverden, men særlig Morgenbladet som har det analytiske blikket.

På spørsmål om hvordan hun vil sette sitt preg på seksjonen, svarer Bergem at hun vil bygge videre på det Marit Slotnæs har skapt.

– Hun har hatt jobben siden 2007 og har gjort en fantastisk jobb. Det er en så god seksjon med essays om det dagsaktuelle, men også ting man ikke var klar over at man trengte å vite noe om.

Bergem mener man i den norske offentligheten er redd for å være elitistiske, og samtidig redd for å le og ha det gøy.

– Man tenker ofte at det intellektuelle og det alvorlige ikke kan kombineres med det som også er spennende, underholdende og morsomt. Det mener jeg ikke stemmer, og Morgenbladet er et godt eksempel på at det kan gjøres.

– Konkurranse­for­trinn

Morgenbladets ansvarlige redaktør, Sun Heidi Sæbø, forteller at Bergem har en enorm kapasitet, og viser til at hun har fullført en doktorgrad, samtidig som hun har levert bokanmeldelser og like gjerne kan skrive fagfelle vurderte artikler som essay om Taylor Swift.

– Vi har fått en redaktør som både kan forvalte, men også fornye den sentrale delen av avisen. Hun er imponerende, sier Sæbø til Medier24.

Bergem tar over etter Marit K. Slotnæs som har valgt å fratre sin stilling etter 17 år.

– Blir det noen endringer i debatt- og ideer-seksjonen med ny redaktør inn?

– Ikke annet enn at man får inn en ny kraft. Slotnæs har siden 2007 lagt ned en enorm innsats. Vi har en stor stab av eksterne skribenter. Det er et konkurransefortrinn å få noen av de beste stemmene til å skrive for oss, svarer hun.

– Hvor viktig er debatt og ideer-seksjonen?

– Ideer er blant det mest lest og utløser mest abonnements-kjøp. Det går inn i vår tids smertepunkter som koranbrenning, gutte-problematikk, ADHD og psykiske lidelser.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS