Svein Ove Hansli forlater Nationen til fordel for NRK Stor-Oslo.
Svein Ove Hansli forlater Nationen til fordel for NRK Stor-Oslo.

Han blir redaktør for NRK Stor-Oslo

Svein Ove Hansli returnerer til NRK som distriktsredaktør i NRK Stor-Oslo.

Publisert Sist oppdatert

Svein Ove Hansli er ansatt som distriktsredaktør og er den som skal lede nye NRK Stor-Oslo, opplyser NRK. 

NRK Stor-Oslo gjenoppstår som selvstendig distriktskontor igjen fra nyttår.

Hansli er i dag nyhetsredaktør i Nationen.

Han har en lengre karriere bak seg i NRK, både som journalist og vaktsjef.

Før overgangen til Nationen i 2017, var han redaksjonssjef i økonomi- og politikkredaksjonen i Nyhetsavdelingen på Marienlyst.

– Jeg er veldig stolt og glad for å få lov til å komme tilbake til NRK og få lede NRK Stor-Oslo. Sammen med de dyktige medarbeiderne er jeg sikker på at vi fremover skal lage solid journalistikk og nyskapende innhold fra Oslo og Akershus, sier Hansli.

Regionredaktør i Sør-Øst, Heidi Pleym, sier Hansli er en erfaren medieleder som kjenner NRK godt og som brenner for oppdraget.

– Jeg føler meg trygg på at han sammen med redaksjonen vil sikre at vi leverer viktig innhold til publikums beste fra landets mest befolkningstunge område. Målet er også å utvikle et tettere samarbeid med nyhetsmiljøet på Marienlyst, sier Pleym.

Ansvarlig redaktør i Nationen, Irene Halvorsen, sier i en pressemelding at Hansli har lagt ned et stort arbeid for å ta Nationen inn i en mer digital mediehverdag. 

– Under Svein Oves nyhetsledelse har den digitale andelen av abonnenter i avisa økt fra 8 til 48 prosent. NRK har kapret en dyktig leder, sier Halvorsen.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS