TV 2-anker Yama Wolasmal (35) går til konkurrenten. Vil bidra til å gjøre NRK bedre på «breaking news»

- Jeg har hatt ti fantastisk lærerike år i TV 2, sier han. Men den nye direktelinja på Marienlyst ble for fristende.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Yama Wolasmal (35) begynte i TV 2 i 2006 - og har vært der siden, kun avbrutt av ett års permisjon i 2010 for å jobbe som CCTV-korrespondent i Kabul. 

Han har tidligere jobbet som reporter og utenriksjournalsit. Og de siste åra som nyhetsanker på TV 2 Nyhetskanalen og programleder for Underhuset.

Men nå er det slutt: Fredag melder NRK at Wolasmal bytter beite.

Han blir nå programleder i den nye direktelinja til NRK Nyheter. 

- Jeg har hatt ti fantastisk lærerike år i TV 2, og er takknemmelig for alle mulighetene. Nå ser jeg fram til å være med å bygge opp direktelinja i NRK, sier Wolasmal til NRK.

Januar 2015: Slik svarte Yama Wolasmal og Kadafi Zaman dagen etter at sistnevnte ble kalt «muslimjævel» på direkten.

TV-profilen sier han er «lidenskapelig opptatt av breaking news», og ser fram til å ta fatt på nye oppgaver. Ikke minst konkurransen mot TV 2. 

Wolasmal blir dermed en av de første eksterne rekrutteringene til NRKs ferske «direkteredaktør» Espen Olsen Langfeldt. Den tidligere VG-profilen Langfeldt er stolt over å få den erfarne TV-profilen på laget: 

- Han har svært brei erfaring som reporter, programleder og nyhetsanker, og han kan moderne nyhetsformidling. Yama vil komplettere laget i NRK Nyheter, og han kan også brukes i mange andre roller. Vi gleder oss til han er på plass!

Powered by Labrador CMS