Schibsted samler lokalavisene - Sturle Rasmussen blir direktør for åtte mediehus i sør og vest

- I en samlet portefølje får lokalavisene større muskler og et bredere miljø, sier han.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Sturle Rasmussen er ansatt som direktør for åtte av Schibsted Norges små lokale mediehus.

Alle konsernets åtte lokalaviser blir nå samlet under ett ansvar.

- Ambisjonen er å finne felles løsninger på felles utfordringer, som det heter i en melding fra konsernet.

De åtte avisene som nå får felles overordnet ledelse er Lindesnes, Lister, Kristiandsands Avis, Søgne og Songdalen Budstikke, Vestnytt, Askøyværingen, Bygdanytt og Strilen.

De fire første har så langt vært styrt av Fædrelandsvennen, mens de fire siste har vært styrt av Bergens Tidende. Styringen samles nå i Schibsted Norge.

- Delvis som en konsekvens av omorganiseringen av de abonnementsbaserte mediehusene i Schibsted Norge, men mest fordi det er en forventning til at det denne typen mediehus har mye å vinne på å jobbe tettere sammen, heter det i meldingen.

Sturle Rasmussen har de siste årene vært leder for Bergens Tidende og Stavanger Aftenblads felles satsing BetaVest. Denne virksomheten eier nisjenettsteder som blant annet Sysla og boligtjenesten Livvin. Han vil også ha ansvar for dette videre.

Ramussen lang erfaring fra Bergens Tidende, i skjæringspunktet mellom redaksjonell og kommersiell virksomhet.

Og han har stor tro på lokalavisenes vei inn i en digital tidsalder:

- De kjenner kundene og leserne og hva som er viktig for dem, og kan levere relevant, differensiert og skreddersydd innhold til et tydelig avgrenset publikum. I en samlet portefølje får lokalavisene på Sør- og Vestlandet større muskler og et bredere miljø enn de ville hatt hver for seg.

- Det blir nyttig når de skal finne en digital forretningsmodell som fungerer lokalt, og samtidig skal kunne dra nytte av og bidra til økosystemet og ressursene i Schibsted, nasjonalt og regionalt, sier han.

  • PS! Den nye organiseringen omfatter ikke de tre andre lokalavisene rundt Bergen som BT eier halvparten av gjennom Bydelsavisene Bergen AS, sammen med Media Bergen; Åsane Tidende, Sydvesten og Fanaposten.
Powered by Labrador CMS