Siri Nilminie Avlesen-Østli blir å se både som anker på TV 2 Nyhetskanalen og TV 2s sportsrettigheter denne vinteren.

Siri Nilminie Avlesen-Østli (35) blir nyhetsanker på TV 2 Nyhetskanalen

TV 2-profilen vender tilbake til nyhetsjournalistikken og skal kombinere nyhetsankring og utegående sportsankring denne vinteren.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

TV 2 Sportens Siri Nilminie Avlesen-Østli (35) blir å se som nyhetsanker på TV 2 Nyhetskanalen fra januar 2020. 

TV-profilen skal inn i en 50 prosent stilling som nyhetsanker frem til sommeren, samtidig som hun skal være utegående sportsanker på diverse livesendinger - blant annet langrenn.

– Det blir veldig spennende! Litt ærefrykt, for Nyhetskanalen er heftig, både med tanke på store sendeflater, og form- og innholdsmessig, sier hun til Medier24.

– Jeg har hatt opplæring denne uka, og ble jeg raskt kastet ut i det på direkten. Hjernen har vært i høygir, for det er mye å sette seg inn i, men det har vært utrolig gøy, sier Avlesen-Østli. 

– Mulighet til å kombinere

Hun vender dermed tilbake til nyhetsjournalistikken for første gang siden hun forlot VGTV til fordel for TV 2 Sporten i 2012. 

– Det er første gang jeg jobber med nyheter i TV 2, men det var jo det jeg opprinnelig startet med, så det føles bra! Jeg er glad for å jobbe i et hus der jeg har mulighet til å kombinere anker på Nyhetskanalen med utegående sportsankring på rettighetene våre, blant annet på langrenn, sier hun.

Avlesen-Østli har i tillegg til reporter- og ankerjobbing i TV 2 Sporten, også vært profilert programleder i God morgen Norge de siste par årene. 

– Trives som potet

På spørsmål om hva hun helst vil jobbe med fremover, svarer Avlesen-Østli: 

– Kan jeg si en kombinasjon? Direkte-TV er nok nøkkelen, uansett om det er nyheter eller sport. Det er livenerven jeg elsker, og det at jeg får mulighet til å formidle direkte i så stor grad som dette ser jeg frem til.

– Å være programleder i God morgen Norge ga også større trygghet i programlederrollen - så gjerne mer av det også. Jeg trives som potet, sier hun.

  • For ordens skyld: Journalisten Jan Magnus Weiberg-Aurdal og Siri Nilminie Avlesen-Østli var kollegaer i TV 2 Sporten fra 2012 til 2016. 
Powered by Labrador CMS