Camilla Bjørn slutter i VG og blir ny redaktør for NRK P3. - De har den herligste misjonen i hele Medie-Norge

33-åringen gir seg etter 11 år i Akersgata.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Camilla Bjørn (33) blir ny redaktør for NRK P3. Det opplyser NRK i en melding onsdag. 

Bjørn kommer fra VG, og er for tiden korrespondent i California, USA.

Hun er til vanlig leder for VGs nisjesider, og har lang erfaring fra 11 år i mediehuset. Hun har vært leder for kultur- og underholdningsavdelingen Rampelys, hatt ansvar for å bygge opp og utvikle tjenester som Godt.no, MinMote.no og Vektklubb.no

- Camilla Bjørn er en drivende dyktig journalistisk leder. Hun er innovativ, engasjerende og resultatorientert. Vi er utrolig glad for å få henne til NRK, sier leder for Marienlystdivisjonen i NRK, Vibeke Fürst Haugen.

Bjørn selv sier dette om jobben og P3: 

- NRK P3 har den herligste misjonen i hele Medie-Norge. Nemlig å skulle speile og definere ung virkelighet på en måte som setter spor i unges liv. Jeg mener det oppdraget aldri har vært viktigere eller mer utfordrende enn nå. 

- 11 fantastiske år i VG

- Jeg har hatt 11 fantastiske år i VG, så det er en rar blanding av glede og vemod. Men jeg er oppriktig stolt over å bli en del av P3-miljøet.

- NRK P3 har gang på gang vist at de er i front i Norge når det kommer til å formidle innhold som treffer unge der de er og på deres egne premisser. De leverer massevis av kvalitetsinnhold, tør å ta sjanser og utvikler stadig nye talenter, sier Camilla Bjørn videre i meldingen. 

I 2014 ble Bjørn kåret til «Årets kvinnelige talent» i mediebransjen av Medienettverket. I juryens begrunnelse heter det at hun er en «åpen og uredd, målrettet og engasjerende leder som evner å skape resultater».

Hun tiltrer P3-jobben i januar 2017. 

Slo en rekke interne kandidater

Camilla Bjørn sitt navn stod ikke å lese på søkerlista for jobben - hvilket betyr at hun var en av søkerne som fikk være unntatt offentlighet. 

Lista bestod av 47 søkere, hvilket betyr at VG-journalisten danket ut 46 andre kandidater på vei til jobben. Blant dem en rekke sterke og interne navn som Håkon Moslet og Bjørn-Tore Grøtte. 

Powered by Labrador CMS