Britt Jørgensen skal – ved hjelp av barnebarnet sitt – forberede seg på en date i løpet av 23 episoder med «3 nøtter til bestemor»

Sindre jakter kjæreste til bestemor (75) i julekalenderen til Folkebladet

Sindre Olav Fredriksens bestemor (75) hadde vært enke i 24 år da barnebarnet bestemte seg for å gjøre noe med det. Resultatet er en julekalender på Folkebladets web-tv.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

– Vi har jo alltid hatt et godt forhold, og kanskje unormalt nært, der det har vært veldig åpent for å tulle med hverandre. Så har jeg lenge tenkt tanken om å få henne på film, sier Sindre Olav Fredriksen til Medier24.

For noen år siden var han nyutdannet skuespiller og jobbet for Folkebladet, en lokalavis som dekker Midt-Troms. Det var da han fikk idéen om å lage en web-serie om bestemoren.

Nå sendes serien «3 nøtter til bestemor» på Folkebladets web-tv – én episode hver dag.

Enke i 24 år

Sindres bestemor, Britt Jørgensen, ble enke for 24 år siden, og har ifølge barnebarnet vært alene siden. I serien skal Sindre forberede henne på en date med en mann Sindre velger, på 23 dager. Den 24 dagen skal daten finne sted. 

Han forteller at de to alltid har kunnet tulle mye med hverandre, men at hun var skeptisk til programmet i begynnelsen.

– Men så vokste liksom idéen på henne også. Jeg har en egen evne til å overtale henne til hva som helst, men hun har det med å få litt kalde føtter om hun får tenke seg om, så jeg fikk henne til å signere en kontrakt med én gang. 

– Du sier hun har vært singel siden hun ble enke. Hvordan er det med sivilstatusen nå som serien er spilt inn?

– Det kan jeg ikke avsløre, men det ender jo i en date. Da vi filmet daten var hun nervøs og ville nok egentlig trekke seg, men hun hadde det veldig gøy underveis. Da vi rundet av siste episode sa hun at det hadde vært et eventyr.

– Gode seertall

Utviklingsredaktør Trond Sandnes i Folkebladet forteller at det var Sindre som kom til dem med idéen, og at de ikke har hatt noe med produksjonen å gjøre. 

– Det er ikke et redaksjonelt produkt sånn sett, men serien har blitt laget på oppdrag fra oss. 

Han sier serien har blitt godt tatt imot. 

– De to første episodene har til sammen blitt vist 11000 ganger, og vi dekker et område med 40/50000, så det er veldig bra. 

Seriens siste episode publiseres på julaften. 

Powered by Labrador CMS