Debattansvarlig Ylva Schwenke (t.v.), nyhetsjeger Kjersti Binh Hegna og sikkerhetspolitisk reporter Mikal Hem er de første journalistene fra Forsvarets forum som noensinne er blitt medlemmer av Stortingets presselosje.

Forsvarets forum tatt opp i Stortingets presselosje

Å dekke Forsvaret på en god måte krever også god tilgang til de folkevalgte, mener redaktør Stian Eisenträger.

Publisert Sist oppdatert

For første gang i avisens 78 år lange historie er journalister fra Forsvarets forum blitt tatt opp som medlemmer av Presselosjen, skriver Forsvarets forum i en pressemelding.

De mener tilgang til stortingspoltikere er essensielt for deres journalistikk innenfor forsvar og sikkerhetspolitikk.

– Oppdraget vi har fått fra vår utgiver er blant annet å øke kunnskapen om Forsvarets virksomhet og om forsvars- og sikkerhetspolitiske temaer gjennom saklig, kritisk og uavhengig journalistikk. Vårt formål er også å bidra til engasjement og debatt og sette dagsorden. Dermed er det å kunne ha jevnlig tilgang til Stortinget og de folkevalgte svært viktig for oss, sier ansvarlig redaktør Stian Eisenträger.

– Det meste Forsvaret foretar seg, fra utdanningsreformer, lokalisering av baser og håndtering av varslingssaker, til deltakelse i internasjonale operasjoner og våpenhjelp til Ukraina, har sitt utspring i beslutninger som tas på Stortinget. Å dekke Forsvaret på en god måte krever også god tilgang til de folkevalgte, mener redaktøren.

Redaktøren retter en stor takk til Presselosjens styre, som gjennom å innvilge medlemskap bidrar til å bedre rammevilkårene for den politiske journalistikken i Forsvarets forum.

– Vi har nylig flyttet inn i nye lokaler, et lite steinkast fra Stortinget. Medlemskapet i Presselosjen er en viktig forutsetning for at vi ytterligere kan øke kvaliteten på journalistikken vår, sier Eisenträger.

Han legger ikke skjul på at det var på høy tid at redaksjonen ble tatt opp som medlem i Presselosjen. I løpet av Forsvarets forums og forløperen Mannskapsavisas 78 år lange historie, har redaksjonens journalister aldri vært medlemmer av Presselosjen - så vidt han har kunnskap om.

– Mine forgjengere har ikke konkret kjennskap til at noen av våre journalister har vært medlemmer, selv om enkelte historisk sett kan ha brukt mye tid på Stortinget. Heller ikke forfatter Erling Omvik, som har skrevet historieverket om Mannskapsavisa og Forsvarets forum, har i sitt materiale funnet noen spor av at våre tidligere medarbeidere har vært medlemmer av Presselosjen.

Powered by Labrador CMS