Redaktør Stian Eisenträger og Forsvarets forum ble tilsynelatende merket av Facebook som under russisk kontroll denne uken.
Redaktør Stian Eisenträger og Forsvarets forum ble tilsynelatende merket av Facebook som under russisk kontroll denne uken.

Facebook mente tilsynelatende at Forsvarets forum kunne være styrt av Russland

Et Facebook-innlegg med en artikkel fra avisen ble flagget av Facebook, skriver Subjekt.

Publisert Sist oppdatert

Et Facebook-innlegg med en Forsvarets forum-artikkel fikk sosiale medier-giganten til å merke det med at avisen «er helt eller delvis underlagt redaksjonell kontroll av den russiske regjeringen», skriver Subjekt.

Det kunne i hvert fall se slik ut.

Nyhetssaken - som er en NTB-artikkel - ble delt 12. juli og omhandler at vestlige eksperter advarer mot å tro på alt den ukrainske presidenten Volodymyr Zelenskyj sier.

Forsvarets forum understreker selv at overfor Subjekt at merkingen ikke var inne på deres Facebook-side - eller deres artikkel direkte - men har fulgt med når innlegget er blitt delt videre av en bruker.

Brukeren skulle gjennomgå artikkelen og la ved lenker til det russiske nyhetsbyrået TASS og omdiskuterte Steigan.no som relevant informasjon, noe som medførte merkingen.

Brukeren flyttet senere lenkene ned til kommentarfeltet, men merkingen står fortsatt - noe som gjør at det tilsynelatende ser ut som det er Forsvarets forum-saken som er flagget.

Nyhetsredaktør i Forsvarets forum, Andrea Rognstrand, opplyser til Medier24 at Facebook har gitt dem beskjed om at de beholder merkingen av det nevnte innlegget.

– Dette er for å unngå at andre «tvilsomme» informasjonsspredere skal sno seg unna merkingen. Når andre brukere har delt hans innlegg, selv om det bare er forum-saken som er vist hos andre brukere, er merkingen fra det opprinnelige innlegget blitt med. Det er altså ikke Forsvarets forums artikkel som er merket, det er Facebook-posten som inneholdt TASS-referansen, sier Rognstrand.

Facebook-eier Meta opplyser til Subjekt at de vil undersøke hva som har skjedd og komme tilbake til saken.

  • I den første versjonen av denne artikkelen sto det at det var et Facebook-innlegg fra Forsvarets forum som var flagget. Dette stemmer ikke. Det er et Facebook-innlegg med en artikkel fra avisen som er merket.
Powered by Labrador CMS