Soldatnytt hentes ut av Forsvarets Forum

TVO henter tilbake Soldatnytt, som nå skal være et rendyrket kommunikasjonsorgan.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Høsten 2020 ble det igangsatt et prøveprosjekt der Soldatnytts vernepliktige journalister har arbeidet som en integrert del av Forsvarets forums redaksjon, under faglig veiledning fra redaksjonens erfarne journalister og redaktører.

Med overveldende flertall bestemte Landsstyret for Tillitsvalgtordningen (TVO) i Forsvaret onsdag at Soldatnytt ikke lenger skal samarbeide med Forsvarets forum. Det skriver Forsvarets Forum.

— TVO har i dag tatt et prinsipielt valg, og endelig besluttet at Soldatnytt skal være et rendyrket kommunikasjonsorgan. Det er en fair sak, og jeg berømmer delegatene for å ha gjennomført en opplyst og god debatt før de tok sin beslutning. Fungerende sjef TVO og jeg vil nå sette oss sammen for å legge en plan for tilbakeføringen av Soldatnytt, sier ansvarlig redaktør Stian Eisenträger, og legger til:

— Jeg har oppfordret TVO om å ta mer styring på rekrutteringen av sine fremtidige presse- og informasjonssoldater, slik at sekretariatet sikrer seg riktig og nødvendig kompetanse, å tenke nytt og digitalt, men viktigst av alt: slutte å benytte titlene journalist og redaktør - noe man ikke er som kommunikasjons- og PR-arbeider, og ikke forsøke å etterligne journalistikk.

Soldatnytt har tradisjonelt vært TVOs talerør ut til soldatene, og under prøveprosjektet har de vernepliktige journalistene vært øremerket til å dekke soldatpolitiske saker og andre saker som opptar de yngste i Forsvaret.

Powered by Labrador CMS