JUBEL: TV 2-sjef Olav Sandnes og fotballekspert Brede Hangeland gledet seg over fotballseieren fredag.

M24TV

I dag vant TV 2 rettighetene de ikke kunne tape. Her er planen for å skape både engasjement og økonomi av Premier League

Nå blir det engelsk fotball på TV 2 fram til 2021/22. - Dette er viktig for hele huset, sier toppsjef Olav Sandnes.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Se intervju med sjefredaktør og direktør Olav Sandnes:

Fredag kom nyheten som har ligget i lufta noen dager, etter at de nordiske rettighetene ble solgt tidligere denne uka. Og som Medier24 meldte torsdag, kunne det skje før sommeren - det ble allerede i dag:

TV 2 har kjøpt tre nye sesonger med Premier League - noe som gjør at mediehuset  skal sende engelsk fotball både kommende sesong og de tre neste. 

– Vi er virkelig glade for at verdens beste fotballiga skal sendes på TV 2 og TV 2 Sumo helt frem til 2022, sier sjefredaktør og administrerende direktør Olav Sandnes i en melding. 

  • Se intervju med Sandnes øverst i saken!
Full jubel i sportsredaksjonen til TV 2 i Bergen i dag, etter at de fikk beskjed om at Premier League-rettighetene er sikret.

- Siden 2010 har vi bygget opp en sportsredaksjon med engasjerte og dyktige medarbeidere, og et splitter nytt studio i Bergen. Det betyr mye for oss at vi nå får muligheten til satse videre de neste fire årene, og gi norske Premier League-fans en enda bedre opplevelse. For alle oss i Norge som elsker engelsk fotball er dette en gledens dag. 

Rettighetene gjelder for alle TV 2s plattformer. Premier Leages toppsjef Richard Scudamore sier følgende om samarbeidet med det norske medieselskapet: 

– Det er stor interesse for Premier League i Norge med langvarig og lidenskapelig støtte for mange av våre klubber. TV 2 har en utmerket dekning av ligaen, og de når fotball-fans med engasjerende innhold som er tilgjengelig på flere plattformer.

- Vi er veldig fornøyde med at samarbeidet vil fortsette i ytterligere tre sesonger, sier Scudamore. 

Vant kampen

Inneværende periode skal ha kostet TV 2 hele 1,6 milliarder, og det har vært spekulert i om denne runden ble billigere - ettersom det ikke var noen prisøkning i England.

Det har også vært spekulert i om noen av de globale nettgigantene ville gjøre sin entre, og Amazon kjøpte tilgang til å strømme 20 kamper i det engelske markedet. 

NENT-gruppen (tidligere MTG) bekreftet tidligere denne uken at den har kjøpt de PL-rettighetene i Sverige, Danmark og Finland for perioden fram til 2022.

Disse kanalen har hatt PL-rettighetene i Sverige og Danmark siden 2010, mens de også sikret seg det finske TV-markedet i 2016.

Det har etter alt å dømme vært hard kamp om rettighetene denne gang, med flere aktører til siste slutt. 

Engelsk fotball har stått sterkt i Norge i mange tiår. Kamper fra balløya har opp gjennom historien vært å se både på NRK, TV 2, Canal+, Janco, TVNorge, TV3 FilmNet og Supersport.

 

Powered by Labrador CMS