Det norske landslaget deltar ikke i neste års fotball-EM, etter at de tapte for Serbia torsdag kveld. Svært mange nordmenn så kampen direkte på TV 2.

Norges EM-fiasko ga milliontall for TV 2: – Svært solid

– Seertallene er en opptur, resultatet en brutal nedtur, sier kanalens sportsredaktør.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

På det meste så 980 000 seere det norske landslagets drøm om neste års EM-sluttspill bli knust på TV 2, da laget tapte 2-1 for Serbia.

Sportsredaktør Vegard Jansen Hagen er naturligvis svært glad over å se tallene.

– Dette er svært solide tall som viser den ukuelige optimismen som oppstår i befolkningen hver gang landslagsgutta står foran en avgjørende kamp. Seertallene er en opptur, resultatet en brutal nedtur, sier Jansen Hangen i en pressemelding.

Han legger også til:

– I dag kommer kaken på desken med en kraftig bismak. Vi har hatt en lang periode nå med stort engasjement rundt landslaget, og den forsvinner ikke over natta.

874.000 seere fulgte i snitt hele kampen inkludert ekstraomgangene på TV 2, som ga en andel blant seerne på 70,3 prosent i den kommersielle målgruppen 20-49 og år 62,8 prosent blant alle TV-seerne (P10-79).

TV 2 var også Norges desidert største TV-kanal i går med en dagsandel på hele 37,9 prosent.

- Vi har en ny generasjon spillere som begeistrer og fascinerer. Med rettighetene til landslaget helt frem til 2028 gleder vi oss til å følge laget videre. For den dagen vi får foten av bananskallet etter mer enn 20 år og heller tar steget inn i et mesterskap blir en jubeldag uten like, sier TV 2s sportsredaktør.

Powered by Labrador CMS