Norges lag før kampen i Nations League mellom Østerrike og Norge.
Norges lag før kampen i Nations League mellom Østerrike og Norge.

«Nødlandslaget» ga rekordtall for TV 2: – Akkurat det nasjonen trengte nå

Aldri før har så mange sett en Nations League-kamp på kanalen.

Publisert

I snitt fulgte 693.000 seere oppgjøret mellom Norge og Østerrike på TV 2 onsdag kveld.

På det meste fikk 900.000 med seg dramatikken som utspilte seg i Wien, i kampen som til slutt endte uavgjort. Det er rekordtall for en Nations League-kamp på TV 2.

Onsdagens kamp var noe spesiell, ettersom de norske spillerne var blitt hentet inn på kort varsel, da den opprinnelige troppen ble nektet av helsemyndighetene å spille kampen etter at landslagsspiller Omar Elabdellaoui testet positivt for koronasmitte.

Det nye laget ble raskt døpt til «Nødlandslaget» i norske medier. 

 – «Nødlandslaget» var akkurat det nasjonen trengte nå. Utrolig gøy at seerne engasjerte seg og sluttet opp om denne gjengen med herlige outsidere, sier TV 2s sportsredaktør Vegard Jansen Hagen. 

Den forrige Nations League-rekorden er fra kampen mellom Norge og Nord-Irland i oktober - et oppgjør som ble sett av 671.000.

- Det har vært en uvirkelig uke med landslaget. To kamper forsvant, og så fikk vi inn «nødlandslaget» på den tredje - der Ghayas Zahid og Jørgen Strand Larsen erstattet Martin Ødegaard og Erling Braut Haaland. Og så ender det med at over 900.000 seere følger våre nye helter i 2. omgang. For en historie, kommenterer TV 2s sportsredaktør.

Powered by Labrador CMS