Bayern Munchen blir snart å se på NENTs nordiske kanaler og strømmetjenester.
Bayern Munchen blir snart å se på NENTs nordiske kanaler og strømmetjenester.

NENT Group soper inn rettigheter: Har kjøpt tysk, fransk, nederlandsk, belgisk og skotsk fotball - og Copa America 2019

Skal vise opptil 1500 direktesendte kamper fra disse ligaene hver sesong på TV og strømmetjenester.

Publisert

Nordic Entertainment Group - som inntil nylig var kjent som mediedivisjonen i MTG - har sikret seg eksklusive rettigheter i Norden til den tyske Bundesligaen, franske Ligue 1, den nederlandske Æresdivisjonen, belgisk toppdivisjon og skotske Premiership til og med 2021.

I tillegg til disse fem ligaene kommer rettighetene til Copa América 2019.

- NENT Group vil vise opptil 1500 direktesendte kamper fra disse ligaene hver sesong på sine TV-kanaler og strømmetjenester, heter det i en melding fra selskapet fredag morgen. Det vil si at disse kampene kommer på kanaler som TV3, Viasat4, Viasport og ikke minst Viaplay/Viafree. 

De nye rettighetene gir fotballfans i Danmark, Finland, Norge og Sverige ha mulighet til å følge eksklusiv ukentlig dekning av store klubber som Bayern München, Dortmund, PSG, Marseille, Ajax og Celtic på NENT Groups TV-kanaler og strømmetjenester.

- Det spiller over 30 nordiske spillere i disse ledende europeiske ligaene som tiltrekker seg et stadig større publikum i Norden, skriver NENT Group.

Selskapet har også kjøpt Copa America 2019, som starter om akkurat ett år.

Meldingen kommer dagen etter at det ble kjent at NENT Group kjøpte Premier League-rettigheter for Sverige, Finland og Danmark. 

NENT Groups toppsjef i Norge, Morten Aass, gleder seg over stadig nye rettighetskjøp:

NENT Norge-sjef Morten Aass.
NENT Norge-sjef Morten Aass.

- Med disse seks nye rettighetene kan vi tilby et fabelaktig tilbud av topp internasjonal fotball til seerne våre. Mange av de største fotballrettighetene i regionen finnes allerede på NENT Groups plattformer, og nå blir dekningen enda større og bedre, sier han.

Selskapet vil vise «mer enn 50.000 timer direktesendt sport hvert eneste år», heter det i meldingen - herunder både håndball, fotball, NHL, KHL, Champions League, NFL, boksing, UFC, Formel 1 og golf, heter det i meldingen.

 

Powered by Labrador CMS