Ingen straff for politimann som slettet VG-fotografs bilder

Det melder Aftenposten.

Publisert

En VG-fotograf fikk den 26. august bilder slettet fra kameraet sitt av en politimann. Det skjedde på Nationaltheateret stasjon, som var stengt ettersom det hadde skjedd en ulykke med en Brann-supporter før kampen mellom Vålerenga og Brann. 

Overfor Aftenposten bekrefter pressesjef Unni Grøndal i Oslo politidistrikt at episoden ikke får noen konsekvenser for tjenestemannen. 

– Denne saken blir brukt til konkret læring og gjennomgåelse av rutiner så dette ikke skal skje igjen, sier Grøndal til avisa. 

– Ut over dette, og samtaler med tjenestepersonen, får det ikke tjenstlige følger, sier kommunikasjonsrådgiveren, sier Grøndal til Aftenposten.

Advokat Jon-Wessel Aas var overfor Medier24 klar på at politiet ikke har lov til å slette pressefotografers bilder. 

– Det er i strid med ytringsfriheten etter blant annet grunnlovens §100 og menneskerettighetskonvensjonen for politiet å uten videre slette innhold i en journalists kamera eller notater, sier Jon Wessel-Aas. 

Politiet beklaget sendere hendelsen. 

– Det er bare å beklage at det nå viser seg at en av våre tjenestepersoner har opptrådt kritikkverdig overfor journalisten fra VG i denne situasjonen. Vi vil videre gjennomgå våre rutiner for håndtering av media i lignende situasjoner i fremtiden. Oslo politidistrikt vil behandle klagesaken og gi VG et skriftlig svar etter saksbehandling, skreiv kommunikasjonsrådgiver i Oslo politidistrikt, Silje Tamara Daugstad til Aftenposten

Powered by Labrador CMS