Påskepreik:

Græsvik: - Jeg blir fremdeles tørr i kjeften av å tenke på dette marerittet som ligger snart 30 år tilbake i tid

TV 2-reporter Fredrik Græsvik glemmer aldri det pinlige radioprogrammet han ikke var forberedt på.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Navn: Fredrik Græsvik (52)

Stilling/selskap: Journalist, programleder og korrespondent for TV 2

– Hva gjør du i påska? (og når hadde du sist ski på beina?)

– Denne påsken skal jeg, som de siste årene, jobbe. I år går turen til grensa mellom USA og Mexico for å lage reportasjer. Et par fridager på mexicansk side ville vært ok. Påsken var i mange år ryddet for skiturer til Geilo, men etter at datteren min Julie ble voksen - stanset det opp. Vi får se om jeg kommer over noen vannski i Mexico.

– Hører du på Påskelabyrinten?

– Jeg har alltid likt Viggo Valles programmer, til og med vært gjest hos ham, men i påsken er jeg enten utendørs i snøen eller på farten for TV 2.

– Når finner du roen på ferie?

– Roen finner jeg best når jeg jobber, når jeg får unna ting i passe tempo. Jeg er alt for rastløs til ikke å gjøre noe.

– Hvilke medier/serier/podkaster/innhold vil du anbefale andre å konsumere i påska?

– Siden jeg bor i USA er det viktig å følge hjemlige debatter. Lytter til politisk kvarter og Dagsnytt 18 daglig. Ellers er Podcastene til New York Times og Washington Post favorittene. NYTs Daily er et must.

- Ingen tilfeldighet at jeg ble journalist

– Hvordan vil du karakterisere medieåret så langt i år?

– Her i USA handler nesten alt om Donald Trump. Det kommer neppe til å endre seg stort. Ellers har jeg med stor interesse fulgt debatten i kjølvannet av VGs dekning av Giske-videoen. Må berømme TV 2 for å ha tatt tak i dette, og VG for å vise vilje til å rydde opp.

– Hvordan havnet du egentlig i mediebransjen?

– At jeg ble journalist var ingen tilfeldighet. Tjente penger på de første bildene til aviser da jeg var 15. Interessen for utenrikspolitikk og historie var der tidlig, derfor dro jeg til USA på 80-tallet for å studere journalistikk og internasjonal politikk. Det er deilig å være tilbake.

– Hva er det morsomste du har opplevd på jobb?

– Morsomste øyeblikk på jobb var første påskedag i fjor. Jeg stod inne på rakettutskytningssenteret Cape Canaveral da den andre SpaceX-raketten ble skutt ut i rommet. Det som skulle bli et kort innslag i en nyhetssending, endte i et timelangt romfartsprogram sammen med Arill Rise på Nyhetskanalen. Euforien av å kjenne bakken riste og hestekreftene brøle var enorm. Jeg har fortsatt ikke landet etter denne galaktiske opplevelsen.

- Blir fremdeles tørr i kjeften av å tenke på det

– Hva med det teiteste?

– Den teiteste jobbopplevelsen var som programleder for et innringningsprogram på NRK Radio. Ingen ringte, kun to låter lå klare og jeg hadde ikke noe på hjertet. Jeg blir fremdeles tørr i kjeften av å tenke på dette marerittet som ligger snart 30 år tilbake i tid.

– Hva eller hvem i bransjen fortjener hyllest og hvorfor?

– Jeg vil hylle navnebror Skavlan, som fortsatt lager drivende gode programmer, men nå omtaler seg selv som Katta i sekken. Han er en av våre store intervjuere. Det er altfor mye fokus på seertallene. Ingen trodde han skulle ta med seg de fantastiske fredagstallene fra NRK til TV 2.

Powered by Labrador CMS