Skavlan får kritikk for å slippe til Sverigedemokratene i beste taco-tid

- Han er ikke noen revolverjournalist, sier statsviter om Skavlan.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Stockholm (NTB): SVT får kritikk på sosiale medier for at Sverigedemokraternas partileder Jimmie Åkesson slipper til på talkshowet til Fredrik Skavlan fredag.

Under programmet, som allerede er spilt inn, annonserer Åkesson at han er tilbake som partileder etter måneder med sykefravær. Programmet sendes fredag.

– Min ambisjon er at jeg er tilbake og begynner å jobbe igjen etter den 31. mars, sier han i programmet.

«Enkel opplysning til SVT: Upartiskhet innebærer ikke at det svenske folket må spise taco til rasister under beste sendetid», er en av reaksjonene som SVT har fått på Twitter. Tirsdag holdt Svenska Dagbladet også en nettdebatt under tittelen «Rett eller feil at Åkesson inviteres til Skavlan?»

– En opptreden hos Skavlan innebærer at man blir møtt med en ganske sympatisk tone, og får anledning til å fortelle sin historie. Åkesson kommer trolig til å fortelle hvordan utbrentheten har forandret ham, uten å få altfor nærgående spørsmål i retur.

- Med respekt å melde, så er ikke Skavlan noen revolverjournalist, sier statsviter Anders Sannerstedt ved Lunds universitet, som har forsket på Sverigedemokraterna.

SVT mener de ikke gir Sverigedemokraterna gratis reklame ved å sende Skavlan-programmet før partiet skal holde pressekonferanse.

– Da Stefan Löfven var med, så fikk vi kritikk for det. Det samme skjedde med Carl Bildt, sier SVTs programdirektør Robert Olsson til avisa.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS